« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
OSVRT

Miljenko Bengez - novi ciklus slika

Neki su umjetnici u ovoj čudnoj godini čak pronašli inspiraciju i nove umjetničke smjerove. Jedan od njih je i Miljenko Bengez, koji radi na novom slikarskom ciklusu.

Miljenko Bengez
Miljenko Bengez (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

osvrt

,

Miljenko Bengez

Ove godine mali je broj umjetnika uspio izlagati svoje radove. Oni kojima je to i uspjelo, ne mogu se pohvaliti mnogobrojnom publikom jer je smanjen broj posjetitelja u galerijama i muzejima, ali radni proces mnogih umjetnika nije se bitno promijenio.

'Crna mačka' bila je jedna od slika Miljenka Bengeza izloženih na novom istanbulskom aerodromu, kojim godišnje prođu deseci milijuna putnika. U posljednjim mjesecima, koje pamtimo kao staro normalno, izložbu su vidjele tisuće slučajnih posjetitelja.

Novo djelo 'Sjećanje na Istanbul' pripada, pak ovogodišnjem ciklusu, kojim se umjetnik odvaja od predmetnog svijeta i odlazi korak dalje u apstrakciju.

- To je rezultat mojih unutarnjih doživljaja. To su više snovi, potpuno se izgubio kontakt s realnošću, E sad, gubim li ja kontakt s realnošću, pita se Bengez.

Subjekti su, prije svega, otvorene i intenzivne boje, naglašene svjetlošću iz različitih kutova.

- Svjetlost, koja je na neki način suprotnost mraku, vjerojatno je element koji mi je inicijalno jako interesantan, i nastojim ga u tim slikama sad sve više i više naglasiti, napominje Bengez.

Ovo je prvi kontakt publike i slika koje su još uvijek u ateljeu, u čijoj intimi umjetnik prkosi 2020. A njihova je glavna poruka - dok čekaju na pravo izlaganje - optimizam.

22.12.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh