« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
HLADNJACI

Milinović: Holding je kriv za sir i vrhnje

Bakice ili kumice mogu i sutra prodavati svoje namirnice, a kaznu za to će dobiti Zagrebački holding, rekao je Milinović

Kumica
Kumica (Miso Lisanin / CROPIX)
Više o

Zagrebački holding

,

Darko Milinović

,

Michael Camillo

Ministar zdravstva Darko Milanović rekao je danas u Opatiji, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome može li ministarstvo išta učiniti da se odgodi primjena propisa o zabrani prodaje sira i vrhnja na otvorenim tržnicama dok se ne omoguće potrebni uvjeti, kako se može kazniti Zagrebački holding jer je ondje "važniji politički obračun dviju struja, nego da se osigura normalna prodaja sira i vrhnja".

Ministar je rekao kako je lani u studenome Zagrebački holding obećao uložiti milijun i 600 tisuća kuna da osigura tehničke i higijenske uvjete do 1. lipnja ove godine.

"Prvog lipnja tražili su odgodu na tri mjeseca, što smo im omogućili. Smatrali smo da su do 1. rujna napravili sve potrebno, a nitko se iz holdinga dosad nije ni javio za prolongiranje. Nadam se da ćemo naći kompromisno rješenje, no zakon se mora poštovati", izjavio je ministar.

"Bakice ili kumice mogu i sutra prodavati svoje namirnice, a kaznu za to će dobiti Zagrebački holding", rekao je Milinović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas na zagrebačkom Dolcu kako je u studenome lani sanitarna inspekcija pohodila Tržnice Zagreb i dala im rok do 1. lipnja ove godine da srede sve potrebno, a kako one to nisu učinile, 12. lipnja uručeno im je novo rješenje i dan im je rok do 1. rujna. "One nisu napravile svoj posao, a zbog toga ljudi danas nemaju sir i vrhnje na policama" . Na pitanje tko je taj posao trebao napraviti Bandić je odgovorio: "Tržnice Zagreb - podružnica Zagrebačkog holdinga."(hina/metro-portal)

04.10.2010. 20:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh