« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
NA HRVATSKI NAČIN

Bandić: Odgađa se zabrana prodaje sira i vrhnja

Tek jučer su Tržnice Zagreb krenule u ''žurnu nabavu'' rashladnih vitrina za prodaju sira i vrhnja te ostalih mliječnih proizvoda

Milan Bandić kupuje kod kumice
Milan Bandić kupuje kod kumice (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Michael Camillo

,

17. listopada

,

WTA Moskva

,

stražnja loža

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je došao na tržnicu Dolac među kumice koje prodaju sir i vrhnje i rekao da će danas od sanitarne inspekcije Ministarstva zdravstva dobiti rješenje o odgodi izvršenja odluke o zabrani prodaje mliječnih proizvoda na otvorenom na 90 dana.

Tržnice Zagreb od jučer su krenule u žurnu nabavu rashladnih vitrina za prodaju mliječnih proizvoda, rekao je pomoćnik direktora Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač. Bit će raspisan natječaj za nabavu 37 vitrina i vjerujemo da ćemo u roku 90 dana tržnicama omogućiti da mogu normalno i po zakonu prodavati sir i vrhnje, rekao je.

Po rješenju sanitarne inspekcije, sir i vrhnje se može, po pravilniku o higijeni hrane, prodavati u zatvorenim i rashladnim vitrinama, na temperaturi između četiri i osam stupnjeva.

Kumice, koje su jučer prosvjedovale besplatno dijeleći sir i vrhnje jer je rješenje o zabrani prodaje stupilo na snagu 4. listopada, zahvalile su danas Bandiću, novinarima i svima drugima koji su im, kako su rekle, omogućili da mogu i dalje prodavati sir i vrhnje.

"Kumice su simbol ovoga grada, zaštitni znak i dio identiteta ovoga grada i rekli smo da to nećemo dovesti u pitanje", izjavio je Bandić novinarima na Dolcu, gdje je od kumice Marice za štrudl kupio dva sira, dvije mjerice vrhnja i jaja.

U roku od 90 dana riješit će se ti sanitarni objekti, rekao je Bandić, dodajući da zahvaljuje resornom ministarstvu zdravstva i ministru Darku Milinoviću na razumijevanju.

Dodao je da će Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo na čelu s pročelnikom Emilom Tukom, koji je na Dolac došao s njim, pomno pratiti što se događa i pomoći ako bude problema.

Na upit novinara da komentira jučerašnju najavu ministra Milinovića da će zbog ove situacije biti kažnjen Zagrebački holding, Bandić je rekao da "on sad ne bi o kaznama i krivicama".

Rekao je da on neće vraćati previše u povijest te da će novi šef Tržnica Zagreb - podružnice Zagrebačkog holdinga riješiti pitanje tko je odgovoran što se od studenoga prošle godine nije napravilo što je trebalo. (hina/metro-portal)

05.10.2010. 10:31:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh