« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRAVE MJERE

Milijun ljudi sudjelovalo u štrajku sindikata u Italiji

Najutjecajniji talijanski sindikat CGIL traži od vlade da se uhvati u koštac s krizom na način da počne primjenjivati drukčiju politiku

(Wikipedia)
Više o

CGIL

,

Guglielmo Epifani

,

talijanski sindikat

,

Italija štrajk

Članovi najutjecajnijeg talijanskog sindikata CGIL-a, u petak su prosvjedovali zbog neodgovarajućih mjera za prevladavanje krize.

CGIL je pozdravio uspješno organizirani prosvjed u kojemu je, prema podacima sindikata, diljem zemlje sudjelovalo oko milijun demonstranata.

CGIL ima oko pet milijuna članova. Oni su odlučili organizirati veliki štrajk "kako bi od talijanske vlade zatražili da se uhvati u koštac s krizom, na način da počne primjenjivati drukčiju politiku", rekao je za list Corriere della Sera njegov glavni tajnik Guglielmo Epifani.

CGIL također traži poduzimanje "mjera koje će jamčiti prihod svima onima koji izgube posao" te smanjenje državnih nameta na plaće i dohotke koji su se povećali.

Ostali talijanski sindikati nisu se pridružili štrajku CGIL-a, već su ga osudili. Štrajk, koji je u privatnom sektoru trajao četiri sata, a u javnome sektoru i u prijevozu osam sati, prouzročio je brojne poteškoće, osobito u Rimu, gdje je došlo do velikih problema u javnome prijevozu.

U zračnome prijevozu štrajk je trajao od 10,00 do 14,00 sati, no tvrtka Alitalia izvijestila kako putnici nisu pretjerano osjetili njegove posljedice, jer su prebačeni na linije drugih zrakoplovnih tvrtki. (hina/metro-portal)

12.03.2010. 22:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh