« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
VRIJEME ZA PROMJENE

Milanović: Prijevremeni izbori ne bi usporili pregovore s EU

Čelnik SDP-a kaže kako nije istina da bi se u slučaju prijevremenih izbora u pregovorima izgubilo pet do šest mjeseci, kako tvrdi HDZ

Zoran Milanović
Zoran Milanović (Cropix)
Više o

HDZ

,

Zoran Milanović

,

SDP

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je večeras za Dnevnik HTV-a kako prijevremeni parlamentarni zbori ne bi otežali pristupne pregovore s Europskom unijom, budući da je pred Hrvatskom samo još nekoliko otvorenih pitanja koja su tehničke prirode.

Na novinarsku primjedbu kako iz HDZ-a tvrde da bi se izgubilo pet do šest mjeseci, Milanović je ustvrdio kako ništa ne bi kasnilo, osim eventualno tijekom mjesec dana kampanje. Sva pitanja su tehnička osim brodogradnje, koja je sustavno uništavana proteklih sedam godina i koja je ostala političko pitanje.

"Kada kolege iz HDZ-a govore da bi se izgubilo 5 do 6 mjeseci, onda podsvjesno priznaju da bi izgubili izbore", kazao je Milanović. Posebno se osvrnuo na borbu protiv korupcije, za koju je rekao da ne bi smjela ovisiti o izborima jer ju, kako se nada, "ne kontroliraju Banski dvori i ne određuju tko će biti procesiuiran i uhapšen".

Na pitanje hoće li tražiti smjenu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji u zadnje vrijeme dobiva snažnu potporu iz Bruxellesa za antikorupcijsku kampanju a čiju je smjenu tražio SDP, rekao je kako SDP ne može prijeći preko činjenice da je Bajić u protekla dva mandata politički kalkulirao. "Ako dobijemo povjerenje birača, postavit ćemo tu cijelu priču na nove temelje, krećemo sa sasvim novih osnova", poručio je Milanović.

Govoreći o uvredama izrečenima tijekom cjelodnevne saborske rasprave u srijedu, istaknuo je da one nisu potjecale s SDP-ove strane. "Sabor kao instituciju jučer su okrnjili svojim prijetnjama i psovkama neki drugi, to nismo mi", istaknuo je.

Osvrnuo se i na pismo potpore premijerki od strane Europske pučke stranke, ponovivši da je to bilo pismo jedne tehničke osobe, naručeno iz HDZ-a, koje je opasno kontaminiralo hrvatski politički prostor. "U tom pismu jedan se europski tajnik obraća hrvatskom narodu i govori mu što i kako da radi", rekao je Milanović ocijenivši to nedopustivim postupkom. (hina/metro-portal)

28.10.2010. 22:36:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh