« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NIŠTA NOVO

Milanović: Ovaj proračun je bez karaktera

Predsjednik SDP-a poručuje da su svi koji će u Saboru glasovati za predloženi proračun neodgovorni prema Hrvatskoj

Zoran Milanović
Zoran Milanović (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Damir Kuštrak

,

Zoran Milanović

,

državni proračun

,

proračun za 2011.

Svi koji glasuju za ovaj proračun su neodgovorni prema Hrvatskoj, poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, komentirajući prijedlog proračuna za iduću godinu koji je Vlada s današnje sjednice uputila u Sabor.

Milanović je izjavio da na Vladin prijedlog proračuna gleda kao na "proračun bez karaktera", te najavio da njegova stranka, kao ni za prošlogodišnje rasprave o proračunu, na taj prijedlog neće podnositi amandmane.

"Nismo amandmane podnosili ni prošle godine i drago nam je da je to velika većina javnosti i medija shvatila kao nešto jedino moguće, neću reći dobro, jer tu nažalost ništa nije dobro, nego kao nešto jedino moguće. Sudjelovat ćemo u raspravi o proračunu, imamo neke zakonske prijedloge, ponovit ćemo ih i time dati doprinos u borbi protiv neodgovornosti koja obilježava ovaj proračun", rekao je.

Izrazio je, ipak, zadovoljstvo što je Vlada najavila donošenje zakona o fiskalnoj odgovornosti, ali i napomenuo da je taj zakonski prijedlog njegova stranka predlagala još prije godinu dana. "Tada su nas gledali u čudu, a danas, gle čuda, to se ipak usvaja", kazao je Milanović.

HUP: U proračunu ništa novo

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Damir Kuštrak rekao je u izjavi za Hinu da u Vladinom prijedlogu proračuna za 2011. nema ništa bitno novog.

Proračun će biti praktički isti kao prošle godine, kao i iznos deficita, kaže Kuštrak napominjući da se iz vladina prijedloga ne vidi da će proračun poslužiti provedbi strukturnih reformi. "Prijedlog je pokušaj održavanja statusa quo, očito je da će se rješenja za izlazak iz krize tražiti drugdje", smatra Kuštrak.

Komentirajući poruku Ivana Šukera da je proračun poruka hrvatskim građanima da će dobiti plaće, mirovine i socijalnu pomoć, a da će Hrvatska uredno ispunjavati svoje obveze, rekao je kako je riječ o redovnim zadacima koje vlada treba ispuniti.

Prema Kuštrakovim riječima, bilo bi zanimljivo čuti što o prijedlogu proračuna misle središnja i poslovne banke, nakon čega bi realnom sektoru bilo jasno što može očekivati u 2011. godini. (hina/metro-portal)

15.11.2010. 17:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh