« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
KLASA OPTIMIST

Milanović očekuje gospodarski rast sljedeće godine

Još jedan u nizu bisera o zapošljavanju izrekao je premijer, rekavši da je Krunoslav Šams "otišao u prekomandu"

Zoran Milanović ima čudne ideje o zapošljavanju
Zoran Milanović ima čudne ideje o zapošljavanju (Arhiva)
Više o

Zoran Milanović

,

gospodarski rast

,

Krunoslav Šams

,

stranačko zapošljavanje

Premijer Zoran Milanović rekao je u razgovoru za sutrašnje izdanje Jutarnjeg lista kako vjeruje da će iduća godina biti bolja te da Vlada na temelju pokazatelja očekuje gospodarski rast, dok je govoreći o "slučaju" Krunoslava Šamsa istaknuo kako nije riječ o uhljebljenju.

"Sljedeća će godina vjerujem biti bolja, očekujemo rast, i to nije vjerovanje nego to govore pokazatelji, a ova je godina vrijeme konsolidacije. Na nama je u stvari bilo, kako je to uvijek u politici ključno, s ekspertima za ekonomsku i industrijsku politiku ustanoviti gdje su zapreke u sustavu", rekao je Milanović.

Kada je riječ o raspisivanju natječaja za velike investicije, premijer očekuje da će "sve krenuti ove godine". Kao velike projekte naveo je Plomin, Luku Rijeka i željeznice, dodavši kako je nužno skinuti "stigmu s Hrvatske da je neprijateljska za ulaganja".

Rekavši kako ne vjeruje da će Hrvatskoj biti potreban MMF, premijer Milanović istaknuo je da je "situacija u Hrvatskoj teška, ali nije dramatična" dodavši da su "naše banke stabilne, ali pasivne".

Govoreći o slučaju Krunoslava Šamsa, premijer je istaknuo kako je potpuno promašeno nazvati uhljebljenjem prelazak nestranačkog načelnika Sektora u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, koji je tamo desetak godina te je radio na koncesijskom ugovoru s francuskim konzorcijem ZAIC, na mjesto zamjenika direktora Zračne luke kako bi u ime države kontrolirao provođenje koncesije.

"Nije mi jasno zašto je za to mjesto raspisivan natječaj, čovjek je, pojednostavljeno rečeno, trebao otići u prekomandu", rekao je Milanović.

14.08.2012. 07:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh