« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
FORA ;)

Milanović ne dolazi na sjednicu konstituirajućeg sabora

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu što će biti prvi put u povijesti da jedan predsjednik ne dolazi na prvu sjednicu najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

Ne da mu se...
Ne da mu se... (Arhiva)
Više o

Zoran Milanović

,

Hrvatski sabor

"Predsjednik Republike donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskog sabora za 22. srpnja i time je u potpunosti iskoristio svoju Ustavom jasno propisanu ovlast", poručuju iz Ureda predsjednika bez dodatnih pojašnjenja.

Zbog epidemije koronavirusa na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora bili su pozvani samo predsjednik Republike, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Prije same sjednice, u ponedjeljak će novi-stari predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić održati sastanak u Saboru s predstavnicima oporbe kako bi se dogovorili oko njihovih prijedloga za dva potpredsjednika Sabora i potpredsjednike i članove saborskih odbora koji će se oformiti na prvoj sjednici.

Iz HDZ-a poručuju da će njihovi potpredsjednici i dalje biti Željko Reiner i Ante Sanader, a da će Bačić i dalje biti predsjednik Kluba, dok će iz redova manjina, kako doznajemo, potpredsjednik i dalje biti Furio Radin.

SDP bi trebao dati svoj prijedlog potpredsjednika, a budući da je Domovinski pokret druga po snazi oporbena stranka, parlamentarna pristojnost nalaže da njima pripadne drugo oporbeno mjesto.

20.07.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh