« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
SKLIZAK TEREN

Milanović ide u Vatikan revidirati ugovor?

Iako Vlada još nije službeno potvrdila, neslužbeno se doznaje da će Milanović otići do Pape tijekom listopada

Može li Papa prigrliti Milanovića?
Može li Papa prigrliti Milanovića? (Arhiva)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Vatikan

,

Zoran Milanović

,

Sveta Stolica

,

sastanak

,

ugovor Hrvatske i Vatikana

Hrvatski premijer Zoran Milanović trebao bi krajem listopada otići u na sastanak s papom Benediktom XVI. u Vatikan, i to na vlastiti zahtjev. Teme razgovora trebale bi biti politička situacija u Hrvatskoj i regiji, no govori se i o reviziji ugovora Hrvatske i Vatikana.

Da li će Milanović imati hrabrosti tražiti reviziju i smanjenje iznosa koji Crkva dobiva iz državnog proračuna? Teško pitanje, no kako su ta sredstva zapravo simbolična u odnosu na rasipnost, recimo, Radimira Čačića i njegovih agencija u osnivanju, nije jasan motiv takve inicijative.

Zadnjih dana Milanović citira Bibliju i spominje Boga u gotovo svakoj situaciji kad ga mediji uspiju uloviti, no istovremeno je već davno rekao da nema namjeru ići na mise koje se tradicionalno organiziraju na velike blagdane.

Kako već imamo predsjednika agnostika, možemo imati i premijera koji nije načisto sa svojim religioznim idejama, no smanjenje ugovora bilo bi znakovita poruka Crkvi u Hrvata kojoj je premijer stalna meta.

Može li Milanović ispregovarati barem simbolično smanjenje kako bi poslao poruku tko je gazda u 'Rvata? Ne bi bilo loše ... 

09.09.2012. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh