« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
KULTURA

Milan Živković neće biti smijenjen

Milan Živković će i dalje ostati na svojoj dužnosti, a vodit će budući Odjel za medije sa zadaćom prikupljanja i analize informacija relevantnih za reformu medija

Milan Živković ostaje savjetnik za medije
Milan Živković ostaje savjetnik za medije (Arhiva)
Više o

Ministarstvo kulture

,

smjena

,

Andrea Zlatar-Violić

,

Milan Živković

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić odustala je od najavljene smjene savjetnika za medije Milana Živkovića koji će i dalje ostati na svojoj dužnosti, a vodit će budući Odjel za medije sa zadaćom prikupljanja i analize informacija relevantnih za reformu medija, kao i posredovanja u javnoj raspravi o novoj medijskoj strategiji.

"Milan Živković ostaje savjetnik za medije, a vodit će novi Odjel za medije koje će Ministarstvo uspostaviti budući da se pokazalo da je njegovo nepostojanje bio veliki nedostatak", izjavila je danas Hini glasnogovornica Ministarstva kulture Nataša Petrinjak.

Ministrica Zlatar najavila je njegovu smjenu nakon što je dio javnosti negativno reagirao na Živkovićevu ideju o izmjeni u sustavu prikupljanja pristojbe za HRT i uvođenju takozvanog "medijskog poreza" kojim bi se financirali javni mediji.

Za smjenu je bila i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić koja je izjavila da je ministrica "trebala izbaciti na vrijeme van tog malog koji je istrčao".

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) te dio novinara, intelektualaca i predstavnika scene civilnog društva oštro su se suprostavili najavi Živkovićeve smjene tražeći da "u kontekstu javnog interesa, a ne stranačkog ili korporativnog" ministrica preispita odluku te da se nastavi rad na medijskoj strategiji i medijskim zakonima

29.12.2012. 17:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh