« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
VOZA NAS...

Milan Bandić ukinuo besplatni prijevoz oko Trga

Iako Zagrepčani plaćaju najveći prirez u državi, malo koristi imaju - nakon sufinanciranja vrtića, svemoćni Milan ukinuo je i besplatan prijevoz oko Trga bana Jelačića

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

besplatni prijevoz

Prema odluci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, od 18. siječnja prestaje važiti zaključak Gradskog poglavarstva od svibnja 2009. o besplatnom prijevozu u centru grada, a koji se odnosio na sve kategorije putnika i koji je obuhvaćao područje od Trga bana Josipa Jelačića do stajališta Glavni kolodvor, Britanski trg, Trg maršala Tita, Grškovićeve, Kvaternikovog trga, Trga žrtava fašizma i Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj, te od navedenih stajališta do Trga bana Jelačića.

"Kako je obrazložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odluku je donio potaknut i razmišljanjima gradskih zastupnika, a to je i prihvaćanje inicijative ZET-a iz prosinca prošle godine", navodi se na internetskoj stranici Grada Zagreba.

Ovu "poslasticu" pokušao je ublažiti simboličnim pojeftinjenjem sramotno preskupog parkiranja u središtu Zagreba.

12.01.2011. 16:11:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tomislav-Purger
    12.01.2011. 17:25
    Naravno da ce ukinuti sve sto je pozitivno u ovom prenapucenom gradu. Nas dragi Miki je ponovo dokazao koliko je socijalno "osjetljiv". Bilo je to, kako je moja supruga rekla , "predobro da bi dugo trajalo". Nije tu samo socijalna osjetljivost u pitanju, vec se ovdje vidi i nelogicnosti. Naime, Miki nam je ukinuo besplatan javni gradski prijevoz a pojeftinio parkirne karte. To je kao da je rekao: "Ljudi, nemojte se vise voziti ZET-om po centru vec se slobodno jos vise vozikajte svojim autima!" Sramota...
  2. avatar
    martinatonka
    18.01.2011. 10:29
    Upravo tako, vozite se autima opet, treba napuniti proračun Zagrebparkinga! Profitiraju ZET, Zagrebparking i firme sa sjedištem u centru koje imaju više službenih vozila. Stanari plaćaju cca 10 kn manje mjesečno... lol, a zaposleni bez auta, koji ekološki i prometno svjesno koriste samo javni gradski prijevoz - najebu.
    Još samo čekam da na proljeće počnu vršiti naplatu parkiranja biciklistima (iako staza ima premalo i nepovezane su i opasno je voziti se neprilagođenim prometnicama i pločnicima).
    Ja ću početi što više pješačiti, što preporučam i drugima. Iz principa nedam ZET-u 290,00 kn mjesečno, a o Zagrebparkingu da i ne govorim!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh