« Zagreb
objavljeno prije 14 godina

Milan Bandić službeno obilazi Šangaj i okolicu

Na službenom su se putovanju zagrebačkom gradonačelniku pridružili i Tatjana Holjevac i Ivica Lovrić

(Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Kina

,

Tatjana Holjevac

,

Šangaj

,

komandant Stane

U sklopu službenoga boravka izaslanstva Grada Zagreba u Šangaju gradonačelnik Milan Bandić danas je posjetio otok Chongming koji je udaljen stotinjak kilometara od Šangaja, a administrativno pripada tome gradu, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika. U društvu domaćina tajnika Chongmingske županijske partije Penga Chenleia i hrvatskoga veleposlanika u Kini Ante Simonića obišao je i šangajski park, u Kini poznat i kao pluća Šangaja.

Peng Chenlei zahvalio je zagrebačkome gradonačelniku za posjet, te se prisjetio kako su ga se, za vrijeme prošlogodišnjega službenog boravka u Zagrebu kada se prvi put susreo s gradonačelnikom Bandićem, dojmili čistoća, organiziranost i infrastruktura grada Zagreba. Gradonačelnik Bandić tijekom jučerašnjeg dana obišao je i EXPO 2010. gdje je posjetio hrvatski, američki, čileanski i kineski paviljon, a za danas je najavljen i njegov susret s gradonačelnikom Šangaja Han Zhengom.

U službenom posjetu Šangaju uz gradonačelnika Bandića su i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić. (hina/metro-portal)

20.06.2010. 19:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh