« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MOLIM?!

Milan Bandić mogao bi u kućni pritvor?

Radi li se o političkim igrama koje bi trebale natjerati Bandića da ipak da ostavku, ili ga netko pokušava izvući iz Remetinca u kućni pritvor?

Hoće li Bandić van iz Remetinca?
Hoće li Bandić van iz Remetinca? (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Zdenko Posavec

,

istražni zatvor

,

sudac istrage

,

alternativna mjera opreza

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda po drugi je put ukinulo odluku suca istrage Zdenka Posavca o istražnom zatvoru za Bandića i ostatak društva koje je još u Remetincu, pa se danas očekuje nova odluka suca Posavca.

No, zanimljiva je sugestija Županijskog suda da bi sudac istrage trebao razmisliti i o drugim mogućnostima osim istražnog zatvora?! 

Sud je zaključilo da sudac istrage nije dovoljno dobro obrazložio okolnosti zbog kojih su osumnjičenici pritvoreni: mogućnost utjecaja na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela.

Također, u Bandićevom slučaju se sud pozvao na odluku Ustavnog suda u slučaju Marine Lovrić Merzel, koja kaže da bi Bandiću bilo moguće izreći alternativnu mjeru opreza, kojom bi mu bilo zabranjeno da obavlja gradonačelničke dužnosti.

Zašto bi se takva odluka mogla primjeniti na Bandića, nije baš jasno, očito ćemo morati pričekati rasplet tijekom današnjeg dana ...

13.11.2014. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh