« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MA DA?!

Bandić pušten na slobodu, jamčevina 20 milijuna kuna

U čudnovatom obratu Milan Bandić je, with a little help from his friends vrijedne 20 milijuna kuna izborio izlaz iz Remetinca

Molim?
Molim? (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

jamčevina

,

visina jamčevine

,

izlazak iz pritvora

Milan Bandić izlazi na slobodu kako bi se branio od optužbi koje mu na teret stavlja USKOK, odlučio je Zdenko Posavec, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. Prihvaćena je jamčevina od 20 milijuna kuna koju je Bandić ponudio.

Radi se o najvećoj jamčevini ikad prihvaćenoj pred hrvatskim sudovima, gotovo dvostruko veća od one koju je svojevremeno nudio Ivo Sanader.

Bandić će jamčevinu položiti u nekretninama. Ranije je Bandić ponudio jamčevinu u iznosu od 5,8 milijuna kuna, također u nekretninskoj protuvrijednosti; svoju kuću trebao je založiti Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik. Zasad nije poznato u čijem su vlasništvu nekretnije vrijedne 20 milijuna kuna koje Bandić želi položiti kao jamčevinu.

Bandiću je sud izrekao i mjeru opreza kojom mu je zabranjeno obavljanje djelatnosti. To znači da se Bandić neće vratiti na posao, odnosno da gradonačelničke dužnosti ne može obavljati sve dok postoje optužbe protiv njega.

Uskok ima pravo žalbe na ovu odluku, tako da će Bandić ostati u Remetincu dok odluka o puštanju iz pritvora ne postane pravomoćna.

13.11.2014. 17:34:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh