« Kultura
objavljeno prije 3 godine
KULTURA

Mikrosituacije: "Odmak za odmor"

Sjedeći u razini publike, Yeka želi ostvariti što intimniju i prisutniju atmosferu kako bi kroz svoje interpretacije gledatelje i njihov doživljaj implementirala što direktnije u rad

Mikrosituacije
Mikrosituacije (Arhiva)
Više o

Mikrosituacije

,

YEKA

,

soundscape

"Mikrosituacije" su serijal soundscape izvedbi autorice pod imenom YEKA, čiji drugi ulomak je upravo "Odmak za odmor". Yeka će u Močvari stvarati idilični zvučno meditativni krajolik koji nastaje iz dugogodišnjeg sempliranja ptičjeg pjeva te uz vokalnu naraciju poezije iz još neizdane autorske zbirke "Kolateralna Žetva".

Sjedeći u razini publike, Yeka želi ostvariti što intimniju i prisutniju atmosferu kako bi kroz svoje interpretacije gledatelje i njihov doživljaj implementirala što direktnije u rad.

Motivi nježnosti, krhkosti i slobode koje nosi Ptica, danas su najizraženiji kroz globalnu situaciju koja se nadvija nad čovjekom te je neupitno da se njegova ranjivost sada najtransparentnije odražava.

Izvedba na kojoj će se slušatelji moći raskomotiti i leći bit će popraćena suptilnim vizualnim projekcijama, a cjelokupna ideja i cilj su dati svakom slušatelju slojevitu dozu podražaja s nadom da će pomoću njih izgraditi svoje osobne, intimne i sigurne prostore za odmor. 

09.05.2021. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh