Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2015. 13:45:16
SNJEŽNA KRALJICA

Mikaela Shiffrin obranila sljemensku krunu

Mlada Amerikanka, svjetska i olimpijska prvakinja, svojom je 11. pobjedom u karijeri obranila naslov Snježne kraljice s najvećom razlikom ikada

Mikaela Shiffrin obranila je titulu Snježne kraljice
Mikaela Shiffrin obranila je titulu Snježne kraljice (Arhiva)

Mikaela Shiffrin je Snježna kraljica, obranila je ovu laskavu titulu uvjerljivom pobjedom na Sljemenu ispred Katrin Zettel i Nine Loeseth s najvećom razlikom do sada - 1.68 sekundi.

Shiffrin je bila prva i nakon prve vožnje, a u drugoj je stazu postavio njezin trener što se na kraju pokazalo odlučujućim. Ukupno je 9 skijašica odustalo na ne baš jednostavnoj stazi (iako bi Gips imao tu što za reći), a Katrin Zettel je prije Shiffrin najboljom dotadašnjom vožnjom uvjerljivo preuzela prvo mjesto i bacila rukavicu vodećoj.

No, Shiffrin je pokazala da je s tek 20 godina već velika šampionka i suverenom vožnjom, bez ijedne greške udvostručila svoju prednost i ušla prva u cilj. Vodeća u ukupnom poretku i ljubimica sljemenske publike u odsustvu hrvatskih skijašica, Tina Maze, utrku je završila kao peta.

Nastupile su i četiri hrvatske predstavnice. Leona Popović, Matilda Šola i Iva Mišak koje su odustale, a Saša Tršinski zaostala je više od sedam sekundi u prvoj vožnji i nije ušla u drugu.

 

04.01.2015. 13:45:16
http://metro-portal.hr/mikaela-shiffrin-obranila-sljemensku-krunu/89359/