« Biznis
objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana
LOOL

Microsoft pokušava izbjeći kaznu

Microsoft objavio je da će isključiti chat i video aplikaciju Teams iz Officea i pobrinuti se da njegov softver bolje funkcionira s konkurentskim proizvodima kako bi izbjegao kaznu europskog regulatora tržišnog natjecanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Microsoft

,

Teams

Prije mjesec dana Europska komisija pokrenula je istragu o Microsoftovom povezivanju Officea i Teamsa, potaknuta žalbom konkurentske Salesforceove aplikacije za razmjenu poruka Slack iz 2020. 

Microsoft je u više navrata predložio izmjene, koje po ocjeni EK nisu otklonile problem narušavanja ravnopravne tržišne utakmice, a novi prijedlog ne donosi značajnije novine. Izmjene stupaju na snagu 1. listopada u EU-u i Švicarskoj, poručili su iz kompanije.

Komisija je priopćila da je primila na znanje objavu tvrtke, ali je nije željela komentirati.

U kolovozu upućeni izvori rekli su da bi Bruxelles na jesen mogao podići službenu tužbu protiv Microsofta ako ne ponudi značajnije ustupke.

Teams je 2017. besplatno uključen u Office 365 i na kraju je zamijenio Skype for Business i postao popularan tijekom pandemije, djelomično zahvaljujući videokonferencijama.

Ulozi su itekako visoki za američkog tehnološkog diva koji je u prethodnih 10 godina platio 2,2 milijarde eura kazni zbog kršenja propisa o tržišnom natjecanju u EU-u povezivanjem ili spajanjem proizvoda.

03.09.2023. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh