« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
OBLAK

Microsoft gradi u Grčkoj

Američki softverski div Microsoft najavio je gradnju podatkovnog centra u Grčkoj u sklopu ulaganja u infrastrukturu za usluge u 'oblaku'.

Širi se...
Širi se... (Arhiva)
Više o

Microsoft

,

Grčka

,

cloud computing

Novi centar bit će od koristi kompanijama, potrošačima i bankama, kazao je na virtualnom događaju u Ateni u ponedjeljak predsjednik Microsofta Brad Smith.

Visina ulaganja nije objavljena, ali vladin glasnogovornik Stelios Petsas naveo je da će uključivati ​​novu infrastrukturu u vrijednosti 500 milijuna eura i godišnju potrošnju od 50 milijuna eura u sljedećim godinama.

Grčkoj će novo ulaganje biti od koristi budući da ćemo obučiti tisuće ljudi, rekao je Smith.

Kasnije je na Twitteru objavio da je to najveća investicija Microsofta u Grčkoj od dolaska u tu zemlju prije 28 godina. "(Investicija) odražava naš optimizam kada je u pitanju budućnost i gospodarski oporavak Grčke", rekao je.

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis istaknuo je da će podatkovni centar njegovoj zemlji donijeti dugoročnu financijsku korist u vrijednosti milijardu eura.

"Grčka će postati svjetski centar za poslovanje u oblaku", rekao je premijer, dodajući da će Microsoftovo ulaganje poboljšati njezin status investicijske destinacije.

Projekt će uključivati tečajeve digitalnih vještina za oko 100 tisuća ljudi, naglasio je grčki premijer.

06.10.2020. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh