« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZAKLETVA

Michael Phelps najavio povlačenje nakon Olimpijskih igara u Londonu

Zakleo sam se sam sebi da neću plivati kada ću biti stariji od 30 godina i imam se namjeru toga držati, izjavio je 24-godišnji Phelps

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

plivanje

,

Michael Phelps

,

OI 2012.

,

kraj karijere

Američki plivač Michael Phelps (24), 14-erostruki olimpijski pobjednik, nalazi se trenutno u Vancouveru gdje je u četvrtak i nazočio pobjedi hokejaša SAD-a protiv Norveške (6-1) na Zimskim oilimpijskim igrama.

U razgovoru za tamošnje medije Phelps je pomalo šokantno najavio da će Olimpijske igre u Londonu 2012. godine biti njegove posljednje iako će mu u trenutku nastupa biti tek 27 godina.

"Zakleo sam se sam sebi da neću plivati kada ću biti stariji od 30 godina i imam se namjeru toga držati", rekao je Phelps, uz dodatak da u Londonu nema namjeru nastupiti u osam disciplina kao što je to učinio u Pekingu 2008. godine.

"Plivanje će u Londonu ponovo biti plivanje, neće se pričati o tome tko je nosio koje odijelo. Bit će zanimljivo vidjeti tko želi raditi kako bi ostao na vrhu", dodao je Phelps aludirajući na odluku FINA-e o zabrani skupocjenih poliuretanskih odijela koja su plivačima omogućavala bolje rezultate.

"Broj utrka u kojima ću nastupiti? Ne znam, ali mogu reći da ih sigurno neće biti osam."

Prije dvije godine na Igrama u Pekingu Phelps je bio jedna od najvećih svijezda budući je osvojio osam zlatnih medalja, čime je srušio rekord svog starijeg sunarodnjaka Marka Spitza koji je 1972. u Münchenu oko vrata stavio sedam zlata. (Totalsport)

19.02.2010. 17:22:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh