« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
kraj nagađanja

Michael Jackson je sigurno ubijen

Nalaz mrtvozornika je nedvojben i očekuje se podizanje kaznene optužbe protiv njegovog liječnika

(Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

Jackson ubojstvo

Mrtvozornik okruga Los Angeles utvrdio je da je smrt Michaela Jacksona bila ubojstvo, izjavio je policijski dužnosnik za Associated Press, što je nalaz koji čini vjerojatnijim podizanje kaznenih optužbi protiv liječnika koji je bio uz pop zvijezdu u trenutku smrti 25. lipnja.

Mrtvozornik je utvrdio da je smrtonosna kombinacija lijekova dana Jacksonu nekoliko sati prije nego što je umro u svojoj iznajmljenoj kući u Los Angelesu, prema dužnosniku koji je govorio pod uvjetom da ostane neimenovan jer nalaz mrtvozornika još nije objavljen.

Forenzičkim ispitivanjam je utvrđeno da je snažan anestetik propfol (diprivan), djelujući zajedno s najmanja dva sedativa, izazvao Jacksonovu smrt, rekao je dužnosnik.

Dr. Conrad Murray, kardiolog iz Las Vegasa koji je postao Jacksonov osobni liječnik nekoliko tjedana prije pjevačeve smrti, meta je istrage za ubojstvo Policijske uprave Los Angelesa (LAPD).

TV mreža NBC objavila je da je Dr. Murray meta istrage za ubojstvo.

Prema nalogu za pretragu prostorija koji je otpečaćen u ponedjeljak u Houstonu, Murray je rekao istražiteljima da je propisao 25 miligrama propofola oko 10:40 sati ujutro, nakon što je proveo noć dajući Jacksonu injekcije dva sedativa, u bezuspješnom nastojanju da ga uspava.

U nalogu, datiranom s 23. srpnja, navodi se da je u Jacksonovu tijelu nađena smrtonosna doza propofola. Osim propofola i dva sedativa, u toksikološkom nalazu mrtvozornika se navodi da su u Jakcsonovu sustavu nađene i druge tvari za koje se vjeruje da nisu utjecale na njegovu smrt, rekao je dužnosnik.

Murrayev odvjetnik, Edward Chernoff, nije komentirao informacije o nalazu mrtvozornika, no ranije je izjavio da Murray nikada nije Jacksonu prepisao nešto što bi ga moglo ubiti.

AP navodi da u ponedjeljak u uredu mrtvozornika nisu odgovarali na pozive.

Prema sudskom nalogu iz Houstona, Murray je šest tjedana liječio Jacksonovu nesanicu sa sedativima. Murray je rekao policiji da je pokušao odučiti Jacksona od snažnog anestetika rabeći manje doze u kombinaciji sa sedativima lorazepam i midazolam.

Na dan kada je Jackson umro, Murray je rekao da ga je pokušao uspavati bez propofola, počevši prvo s valijumom u 01:30 sati. Kako je Jackson i dalje bio budan, Murray mu je u 02:00 sata dao injekciju lorazepama, te potom midazolama u 03:00 sata. Murray je rekao policiji da je prepisao još nekoliko drugih lijekova u idućih nekoliko sati.

Oko 10:40 sati, Jackson, koji još nije mogao zaspati tražio je Murraya da mu da propofol. Murray je rekao da je tada propisao 25 miligrama lijeka, te ostavio Jacksona pod djelovanjem lijeka da bi odgovorio na telefonski poziv iz svoje ordinacije u Houstonu. Kada se vratio Jackson nije disao. On mu je pružio prvu pomoć, dok je član Jacksonova osoblja zvao službu hitne pomoći 911. Pjevač je prevezen u Medicinski centar sveučilišta UCLA gdje je nešto kasnije proglašen mrtvim.

Michael Jackson, koji je umro u dobi od 50 godina, još nije pokopan iako su od smrti protekla dva mjeseca.

Izvor: Hina

25.08.2009. 07:07:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh