« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Rezultati autopsije

Michael Jackson imao istetovirane obrve i usne

Tragično preminuli pjevač imao je niz bizarnih kozmetičkih tetovaža po licu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

autopsija

Rezultati autopsije pokazali su da je Jackson imao tetovaže kojima je podebljao obrve te naglasio rubove očiju. Također je imao ružičastu tetovažu oko ruba usana, te tamnu tetovažu na prednjem dijelu glave kojom je očito želio prikriti ćelavost.

Unatoč tome autopsija je pokazala da je pjevačevo zdravlje i fizičko stanje bilo u rangu prosječnog 50-godišnjaka, prije nego je preminuo od predoziranja. Težina od 61 kilogram bila je prihvatljiva za visinu od 175 cm, a srce mu je bilo u dobrom stanju. Bubrezi i ostali vitalni organi također nisu imali naznaka nekog bitnijeg oštećenja.

Pretpostavlja se da su rupice na rukama bile od injekcija preko kojih je primao različite lijekove, dok su ožiljci na vratu vjerojatno rezultat plastične operacije.

Ipak, Jackson je imao i zdravstvenih problema poput  artritisa u donjem dijelu kičme i na nekim prstima. Prema nalazima autopsije najoštećeniji dio pjevačevog tijela bila su pluća, koja su bila kronično upaljena. No, prema izvješću, stanje pluća nije bilo toliko ozbiljno da bude direktan uzrok smrti.

Dr. Zeev Kain, ravnatelj odjela za anesteziologiju Sveučilišta u Kaliforniji dodaje: ˝Cjelokupna zdravstvena slika bila je u redu. Rezultati su unutar granica normale.˝

Jackson je umro u svojem iznajmljenom zdanju u Los Angelesu 25. lipnja nakon što mu je osobni liječnik, dr. Conrad Murray, propisao anestetik propofol i još dva dodatna sedativa kako bi mu pomogao pri kroničnoj nesanici. Propofol se inače upotrebljava tijekom operacija, a ponekad utječe na dišne putove te zahtjeva konstantni nadzor pacijenta.

Kada je Murray shvatio da je Jackson pao u komu, panično ga je počeo oživljavati međutim bez uspjeha, te je pjevač proglašen mrtvim. Iako cijelo izvješće autopsije nije dostupno, istražni sudac prošli je mjesec objavio kako je Jacksonova smrt zapravo ubojstvo uzrokovano ˝akutnim trovanjem propofolom˝.

02.10.2009. 20:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh