« Film
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

MFF donosi najbolje naslove u zagrebačku Laubu

Atraktivan filmski program održat će se u popularnoj zagrebačkoj Laubi od 26. kolovoza do 5. rujna

Motovun u Laubi
Motovun u Laubi (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

MFF

,

filmovi

,

Lauba

Jedna stvar na kraju ljeta je konstanta. Filmoljupci u Zagrebu znaju da se u Laubi - Kući za ljude i umjetnost održava revija odabranih naslova s Motovun Film Festivala. Ove se godine popularni program održava od 26. kolovoza do 5. rujna i pun je filmskih poslastica.

Gledatelji će imati priliku vidjeti motovunskog pobjednika, Užitak (Pleasure) švedske redateljice Ninje Thyberg koja razotkriva pozadinu američke porno industrije. Film je u Motovunu prvi put prikazan pred publikom uživo, a redateljica je bila oduševljena reakcijom žirija i gledatelja. Na rasporedu je i Otac redatelja Floriana Zellera, nagrađen s dva Oscara, među kojima i za neponovljivu glavnu ulogu Anthonyja Hopkinsa. Film, koji se zbog pandemije nije našao na domaćem kino repertoaru, privukao je veliki interes u Motovunu zbog čega je organizirana i dodatna projekcija.

U Laubi će igrati i film koji je zabavio publiku na otvorenju motovunskog festivala. Sjajni dokumentarac Lovci na tartufe donosi uvid u svijet osebujnih tartufara iz talijanskog Pijemonta, a ovu će projekciju pratiti i prigodno događanje u suradnji s turopoljskim tartufarima. Jedna od atrakcija je i David Byrne's American Utopia u režiji Spikea Leeja. Legendarni redatelj pratio je turneju i brodvejsku produkciju jednako legendarnog bivšeg frontmena Talking Headsa. Oduševljena publika u Motovunu je s dugim ovacijama ispratila ovaj film pun glazbe i osvrta na goruće društvene teme.

Zagrebačku publiku očekuje i večer Sto godina smijeha u čast stoljeća od nastanka zlatnog doba nijemog filma. Projekciju četiri antologijske komedije Bustera Keatona, jednog od najvećih komičara svih vremena, pratit će originalna glazba benda Porto Morto koji će je i izvesti uživo. Za one željne smijeha u programu su i srpska rock'n'roll komedija Živ čovek, britanska antiromantična komedija Rijetke zvjerke i talijanski Grabežljivci. Na platnu u Laubi igrat će i u Veneciji nagrađen film Oče naš, napeta nizozemska drama Mitra te Djeca sunca, novi film iranskog redatelja Majida Majidija.

Projekcije počinju svakog dana u 21.00 sati, a u danima vikenda prije filmova održat će se vinske uvertire na kojima će portal Bookaleta.com predstaviti probrane istarske vinare.

Cijeli program odvijat će se u skladu s preporučenim mjerama za kino-projekcije uz obavezan razmak među gledateljima. Zbog mjera će kapacitet gledališta biti smanjen pa se preporučuje što raniji odabir ulaznica.

U pretprodaji je već paket ulaznica za pet različitih filmova po cijeni od 100 kuna, dok se pojedinačne ulaznice prodaju po 30 kuna. Dostupne su putem poveznice: https://www.mojekarte.hr/hr/organizer/255/motovun-film-festival.html

20.08.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh