« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
ODUŽILO SE

Metallici trebalo 28 sati od Osla do Rige

Taj put, kad iznad Europe nema vulkanskog oblaka, zrakoplov prevali za manje od dva sata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

putovanje

,

Metallica

,

vulkanski pepeo

,

koncertna turneja

"Metallica" se nalazi na europskoj turneji, vrlo gusto "načičkanoj" koncertima, i nije mogla čekati da se vulkanski oblak raziđe kako bi poštovala raspored nastupa.

Slavni sastav je stoga od Osla do Stockholma putovao autobusom, a zatim preko Baltika brodom do Rige.

Osim neudobnosti, članovi "Metallice" morali su prevladati gorke uspomene i strahove od vožnje autobusom. Naime, u rujnu 1986., također u vrijeme europske turneje, njihov je autobus sletio s ceste i prevrnuo se nekoliko puta pokraj mjesta Dorarpa u Švedskoj. U nesreći je poginuo basist Cliff Burton.

"Od te tragedije nismo uopće putovali autobusima kao prometalom. Kad smo se ukrcali, i kad sam vidio da putujemo noću, baš kao i onda, shvatio sam da crna sjećanja i strahovi još nisu nestali. Ali morali smo dalje", rekao je gitarist Kirk Hammet.

"Metallica" večeras svira u Vilniusu, pa za tri dana u Moskvi. Iako su se članovi sastava spremali na dugu vožnju vlakom, ipak im se priroda smilovala pa će u glavni ruski grad zrakoplovom. Najpoznatiji svjetski "heavy-metal" bend 16. svibnja svira na zagrebačkom hipodromu. (hina/metro-portal)

21.04.2010. 16:45:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh