« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
GENIJALNI ARGENTINAC

Messi s pet golova Leverkusenu ušao u nogometnu povijest

Messi je do sada dijelio rekord sa šestoricom igrača koji su na jednoj utakmici zabili po četiri gola, a među njima je i naš Dado Pršo

Fotografija vijesti
Više o

Liga prvaka

,

Lionel Messi

,

FC Barcelona

,

Dado Pršo

Sinoćnja pobjeda Barce protiv potpuno izgubljenog Bayer Leverkusena od visokih 7:1 pamtit će se i po novom rekordu genijalnog Lionela Messija, prenosi Hina. Naime, nevjerojatni je Argentinac na utakmici osmine finala Lige prvaka zabio čak pet golova, što nikomu prije njega nije pošlo za rukom.

Messi je do sada dijelio rekord sa šestoricom igrača koji su na jednoj utakmici zabili po četiri gola, a među njima je i naš Dado Pršo. Bivši hrvatski reprezentativac je četiri gola zabio u dresu Monaca protiv Deportiva (8:3) u natjecanju po skupinama u sezoni 2003/04. Po četiri gola na jednoj utakmici Lige prvaka zabili su i Marco van Basten (1992/93), Simone Inzaghi (1999/2000), Ruud van Nistelrooy (2004/05), Andrij Ševčenko (2005/06) i Bafetimbi Gomis (2011/12).

Sa novih pet golova Messi je stigao do brojke od 12 golova ove sezone u LP, te ukupno 49 čime se popeo na četvrto mjesto ljestvice svih vremena. Ispred njega su još samo Thierry Henry (50), Ruud van Nistelrooy (56) i Raul (71). Messi je u zadnjih 25 nastupa u LP zabio 30 golova, a ove sezone je u 42 nastupa zabio čak 48 golova.

"Najvažnije je da smo prošli dalje. Lijepo je zabiti pet golova na jednoj utakmici, no pobjede su imperativ, a ne moji golovi," kazao je argentinski majstor nakon utakmice.

Barcin trener Pepe Guardiola nije mogao sakriti oduševljenje nastupom svoje najveće zvijezde.

"Večeras smo svjedočili jednoj od najposebnijih noći u životu Lionela Messija. Nije lako zabiti pet golova na jednoj utakmici, no gledajući Lea imate osjećaj kako je to vrlo jednostavno. Uvjeren sam kako će ubrzo doći i dana kada će Messi zabiti šest golova jednom susretu," kazao je oduševljeni Guardiola.

08.03.2012. 12:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh