« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
REAKCIJE

Mesićeve izjave razbjesnile političare iz Republike Srpske

Ove radikalno-ekstremne izjave predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su jer je Hrvatska članica NATO-a, poručeno je iz Banja Luke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Milorad Dodik

,

Stjepan Mesić

,

Republika Srpska

,

Banja Luka

,

Nebojša Radmanović

Političari iz Republike Srpske oštro su se u utorak obrušili na hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića zbog njegove izjave da bi poslao Hrvatsku vojsku u intervenciju ukoliko bi se RS odlučila na referendum o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine.

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u Banjoj Luci ocijenio je kako kako su izjave hrvatskog predsjednika "ratnohuškačke".

"Ove radikalno-ekstremne izjave, za koje smo mislili da se nikada više neće čuti u našoj regiji, predstavljaju klasični ratnohuškački zov i dramatične su, jer je Mesić još aktualni predsjednik i vrhovni zapovjednik vojske Hrvatske koja je članica NATO-a", stoji u Dodikovoj izjavi.

Premijer RS usput je optužio Mesića za poticanje zločina nad Srbima a od svih domaćih i inozemnih političara zatražio je da osude komentare hrvatskog predsjednika.

Na Mesićeve izjave reagirao je i član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

U priopćenju objavljenom iz njegova ureda, Radmanović optužuje Mesića za razbijanje Jugoslavije te dodaje kako bi odlazeći hrvatski predsjednik "sada ratovao i u BiH", nakon što se svojedobno javno hvalio da je razbio Jugoslaviju.

"Mesić je spreman i NATO uvući u rat u BiH, samo da bi izliječio svoje političke frustracije", drži Radmanović dodajući kako je najvažnije ipak to da Mesić uskoro odlazi u političku mirovinu.

U sličnom tonu na izjave hrvatskog predsjednika reagirali su i predstavnici gotovo svih političkih stranaka iz BiH sa srpskim predznakom. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 19:24:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh