« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
radni ručak

Mesić traži ukidanje harača

Predsjednik smatra da bi nas mogla zahvatiti dugoročna kriza a konkretna antirecesijska mjera bila bi i ukidanje kriznog poreza

(Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

krizni porez

,

harač

,

Američka gospodarska komora

Predsjednik Stjepan Mesić danas je održao radni ručak s predstavnicima Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Predsjednik se najviše posvetio aktualnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Zabrinut je, naime, da će nas dugoročno udariti još jedan krizni val koji bi mogao odgoditi hrvatski izlaz iz krize čak do kraja 2010. godine.

Naveo je da Hrvatska mora stvoriti povoljno gospodarsko okruženje, a zatim se orijentirati na investicije u proizvodnji, radna mjesta i izvoz.

- Za tako nešto trebalo bi poduzeti i konkretne antirecesijske mjere, među ostalim i ukidanje kriznog poreza, takozvanog harača, te pojačati gospodarsku suradnju ne samo s SAD-om već i s potencijalno zainteresiranima Kinom, Rusijom i Katarom - zaključio je Mesić.

Predsjednik bi želio vidjeti znatno veći angažman američke ekonomije u Hrvatskoj, a od američkih poduzetnika očekuje veća ulaganja u hrvatsko gospodarstvo i suradnju s hrvatskim poduzetnicima.

Osvrnuo se i na korupciju i neefikasnu administraciju koje su prepreka uspješnijoj suradnji i pozvao je na zajedničko uklanjanje takvih barijera koje na žalost još uvijek postoje.

U izlaganju stanja hrvatskoga gospodarstva Mesić je istaknuo visoku zaduženost, koja je krajem lipnja dosegnula 40,8 milijardi eura te poručio da se kapital nije smio koristiti isključivo za rast potrošnje.

Smatra da čak ni ulazak u Europsku Uniju nije dovoljna garancija ekonomske stabilnosti Hrvatske.

14.09.2009. 15:57:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh