« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
stipino tepanje polančecu

Mesić: Taj dečko besramno laže

Hrvatski predsjednik izjavio je da bivši potpredsjednik Vlade treba objaviti na temelju koje odluke je prodana Ina i pod kojim uvjetima

Fotografija vijesti
Više o

Stjepan Mesić

,

Damir Polančec

,

INA

,

SMS

,

FPZ

Mesić je ponovno zanijekao da je zvao nekadašnjeg predsjednika Uprave Podravke Darka Marinca zbog kredita tvrtki SMS, ustvrdivši da Polančec besramno laže tvrdeći suprotno.

"To je besramna laž. Taj dečko, ja ne znam zašto to on radi", rekao je Mesić upitan, nakon predavanja na Fakultetu političkih znanosti (FPZ), je li zvao Marinca u Podravku da tvrtki SMS dodijeli kredit od 65 milijuna kuna.

Po sto i prvi put kažem da je direktor SMS-a Srđan Mladinić došao kod mene i rekao mi da je u financijskim poteškoćama jer se preinvestirao i da traži gdje bi mogao dobiti sredstva, kazao je Mesić. Predložio sam mu prvo da pita u HABOR-u ali mi je odgovorio da ne može jer 'još nije vratio dug', a kad sam ga pitao može li mu sredstva dati Podravka, s kojom najviše radi, odgovorio mi je da ne može jer tamo duguje 65 milijuna (kuna), objasnio je predsjednik.

"Rekao je 'ne mogu jer tamo dugujem 65 miljuna'. Što ja mogu unatrag djelovati na taj kredit. On već duguje 65 milijuna, a to taj gospodin (Polančec) zna", dodao je je.

Na pitanje novinara hoće li svjedočiti vezano uz Podravku, budući da su to najavili odvjetnici pritvorenih čelnika Podravke, Mesić je uzvratio protupitanjem: "A na koju okolnost? Da mi je čovjek rekao da duguje 65 milijuna. Ili na okolnost da je Damir Polančec digao 10,5 miljuna (kuna) na svoje dionice - pa ja to ne znam, ja sam to pročitao u novinama", nastavio je.

Dodao je, pak, kako može svjedočiti na okolnost da je tražio da mu se predoče uvjeti prodaje Ine.

"Mogu na okolnost da sam od bivšeg premijera tražio da mi kaže pod kojim uvjetima se prodaje Ina. Nije mi rekao. Na moj zahtjev nekoliko puta da razgovara s upravom Ine (Sanader) nije htio, rekao je 'Sve je dogovorio Polančec'", kazao je Mesić, koji smatra da Polančec "ima jako puno problema s kojima se sada suočava".

"Treba reći na temelju koje odluke Vlade je prodana Ina, jer to je najvrednije blago koje Hrvatska ima, i pod kojim uvjetima. To neka on objasni", ustvrdio je Mesić.

Dodao je pritom kako on nema nikakvog motiva ni interes za postupanje o kojem govori Polančec.

"Ja nemam dionicu ni kod Mladinića, nigdje, ni nitko od moje obitelji. Koji je motiv meni da nekoga nešto posebno tražim. Moj je motiv jedino da tvrtke koje proizvode, izvoze", istaknuo je.

Mesić je večeras studentima FPZ-a, koji obilježavaju 47. obljetnicu osnutka fakulteta, održao predavanje "Dvadeset godina demokracije u Republici Hrvatskoj". Tom se prigodom prisjetio se svojih početaka u politici u kojoj je, kako je rekao, cijeli život - od trenutka kad je bio predsjednik Saveza studenata, pa do danas i kraja drugog predsjedničkog mandata.

"Nažalost, nisam uspio u svom mandatu uvesti Hrvatsku u Europsku uniju", rekao je Mesić studentima dodavši kako se jako bori za ulazak Hrvatske i jugoistoka Europe u Europsku uniju. "Jer nema udružene Europe ukoliko u njoj nije i njen jugoistok, ukoliko imate 'sivu zonu'", rekao je predsjednik. (hina/metro-portal)

06.11.2009. 21:33:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh