« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
SMIJEŠAK MOLIM

Izjave tjedna - 31. listopada do 7. studenoga

Imamo feniksa, njegovog suparnika moralnog predlagatelja, imamo i sporazum o arbitraži koji susjedi ne vole, ali i urednike kontraobavještajce

(Video: Infopunkt.tv)
Više o

izjave tjedna

Usprkos lošem vremenu i hladnoći u tjednu za nama, zahvaljujući ponajprije našim političarima, imali smo razloga za smijeh. A za optimizam? Takva kombinacija je teško izvediva no, da vidimo tko je o čemu rekao što.

1./2./3. Gradonačelnik Zagreba i novopečeni predsjednički kandidat, a zbog toga i bivši SDP-ovac Milan Bandić, svima koje zanima stanje u Zagrebačkom holdingu poručio je da nema brige, jer je holding 'ki ki' i to u glavama nekih ljudi. Kojih ljudi i što točno znači 'ki ki' u političko-poslovnom miljeu još uvijek nije utvrđeno.

To je bilo početkom tjedna, a u četvrtak je Bandić sa Sljemena, kojeg je u rano jutro 'osvojio' u svom trkačkom stilu, potpuno uvjeren u pobjedu objavio da 'slobodan kao feniks' kreće u utrku za Pantovčak. Možda će neki budući naraštaji zaista učiti o mitskom 'gradonačelniku svih Hrvata', ali nama koji ćemo svjedočiti povijesnom letu ostaje samo da se bavimo preturanjima zgarišta koje feniks ostavlja za sobom.

4. "Budući predsjednik mora biti kritičar postojeće vlasti i predlagatelj“, izjavio je predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang. Nego, gospodine Hebrang, recite kojeg predsjedničkog kandidata vi podržavate? Teško je vjerovati da bi Andrija Hebrang, koji se hvali vjernošću stranci i njenom vodstvu, kritizirao HDZ-ovu vladu. Uzme li se to u obzir nije teško zaključiti niti kakvi bi bili prijedlozi tog 'predlagatelja' - samo tako nastavite, odličan posao radite još od privatizacije.

5. Predsjednik Stjepan Mesić, iako to nije njegov stil, ovaj tjedan nije ispričao vic no to, kako se ispostavilo, nije niti bilo potrebno. On je kao dobar poznavatelj engleskog jezika, ali i kao pravnik, objasnio što u arbitražnom sporazumu između Hrvatske i Slovenije znači riječ 'junction'. Vezano uz najvažniju vijest tjedna, predsjednik je ustvrdio i da 'ako je osamdeset posto Slovenaca nezadovoljno sporazumom valjda je dobar za nas'. Po svoj prilici i sa zapadne strane Kupe i Sutle barataju istim statistikama pa smo došli do očekivane 'win-win' situacije. Ali pitanje ostaje, ako po 80 posto s obje strane gubi, tko su pobjednici?

6./7. Uveseljavali su nas i novinari. Tako je Denis Kuljiš na tribini HND-a glavnu urednicu informativnog programa HTV-a Hloverku Novak Srzić, prozvao da radi za kontraobavještajnu službu te da ima počasni čin bojnice. Ona ga je naravno demantirala i, uz potpuno zgražanje prema kolegama iz HND-a koji su dopustili takav 'udbaški' čin povezivanja jedne novinarke s vladajućim i vojnim strukturama, poručila da slijedi tužba za klevetu. No, teško da se Kuljiša to dojmilo jer je srodnih tužbi zaprimio već toliko da vjerojatno ima i posebnu ladicu za njih.

"Navodi se da se radi o počasnom činu, ali to je najozbiljniji čin koji joj donosi policijske ovlasti kao što je nošenje oružja, hapšenje, privođenje i tako dalje. Mislim, ja ne bih volio imati takvog urednika, a vi kako hoćete“, izjavio je Kuljiš slatko se nasmijavši.

Ako je istina da smijeh liječi, mi smo najzdravija nacija, ali nakon godina živciranja, plakanja i lupanja glavom u zid, ljudima niti ne preostaje ništa osim smijeha. Pa, zdravi nam bili! (Infopunkt/metro-portal)

07.11.2009. 08:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh