« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
spasitelj ili dvocijevka?

Mesić ruši Vladin harač?

Predsjednik Mesić će poslati zahtjev za ocjenom ustavnosti kriznog zakona, iako ga je vlastoručno potpisao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Stjepan Mesić

,

krizni porez

,

harač

,

krizni zakon

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić poslat će Ustavnome sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti danas izglasanog takozvanog zakona o kriznom porezu, doznaje se iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić supotpisao je Zakon o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke koji je danas izglasao Hrvatski sabor kako bi on sutra mogao stupiti na snagu. No, predsjednik će, koristeći se ovlastima koje mu omogućuje Ustav, poslati Ustavnome sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti, doznaje se iz Ureda. Tu je mogućnost Mesić najavio još jučer.

Poseban porez na plaće, mirovine i druge primitke, od sutra pa do kraja iduće godine plaćat će se po dvije stope - 2 posto na primitke u iznosima od tri do šest tisuća kuna, a na iznose iznad šest tisuća po stopi 4 posto. Oporezovat će se cjelokupni primitak iznad tri tisuće kuna.

Predsjednik Mesić, također se doznaje iz Ureda, ne želi komentirati podnošenje kaznene prijave protiv saborskog zastupnika i bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića zbog sporne nabavke vojnih kamiona jer se, kako je rečeno, radi o postupku koji je u tijeku.

Izvor: Hina

01.08.2009. 07:38:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh