« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BOŽIĆNA ČESTITKA

Mesić pozvao građane da donesu ispravnu odluku tko će biti sljedeći predsjednik

Predsjednik je istaknuo kako zna da za ovaj Božić mnogi neće svojim dragima moći ništa pokloniti

(Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

božićna čestitka

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić čestitao je večeras hrvatskim građanima Božić i pozvao ih da sami sebi, i domovini, poklone "ispravnu odluku o tome tko će biti sljedeći hrvatski predsjednik".

Mesić je u svom televizijskom obraćanju istaknuo kako je Božić obiteljski blagdan i blagdan darivanja, ali kako zna da za ovaj Božić mnogi u Hrvatskoj neće svojim dragima moći ništa pokloniti. U mnogima će umjesto veselja, rekao je, prevladavati osjećaj besperspektivnosti i beznađa, mnogi će se naći bez posla, bez mogućnosti da se brinu za svoju obitelj. "Može li se čovjeku dogoditi nešto strašnije?", zapitao je predsjednik, dodajući kako zna statistike o porastu broja nezaposlenih, o gašenju obrta i pogona.

"Iza svake brojke stoje živi ljudi, ljudi koji su u životu nešto htjeli, koji su do jučer nešto mogli, koji su sanjali o boljem sutra, koji su znali kako se veseliti za Božić", rekao je Mesić.

Dodavši kako vjera iskrenim vjernicima i u takvim trenucima pruža nadu i uporište, napominje da vjernici i svi ostali hrvatski građani nikada ne smiju zaboraviti da oni koji vode ovu državu, počevši s njim kao predsjednikom, nisu "bogomdani". "Vi ste nas birali, vi ste nam povjerili da vas vodimo, vi ste nam ukazali povjerenje, ali vi ga možete i uskratiti", naglasio je.

"Za samo četiri dana pruža vam se prilika da odlučite tko će u narednih pet godina biti na čelu Hrvatske. Nemojte propustiti tu priliku. Nemojte dozvoliti da vas obeshrabre kandidati za koje vidite da su slatki na riječima, a jasno vam je da iza tih riječi ništa ne stoji. Nemojte nasjesti onima koji obećavaju nešto, što sasvim sigurno neće moći ispuniti. Poklonite sami sebi, ali i našoj domovini, za Božić ispravnu odluku o tome tko će biti sljedeći hrvatski predsjednik", rekao je Mesić.

"Opredijelite se za kandidata koji vas je uspio uvjeriti da ima snage i odlučnosti provesti ono što je potrebno, kako bi Hrvatsku izveo iz sadašnjeg nezavidnog položaja. Opredijelite se za onoga tko vam govori istinu o tome kako je danas i koji će, na temelju svojega znanja i iskustva, biti u stanju voditi Hrvatsku na način da će kraj godine 2010. za mnoge od onih koji su danas na rubu očaja, biti ispunjen nadom i vjerom u to, da je najgore prošlo", naglašava.

"Svima koji ga slave, koji će ga tek slaviti i onima koji ga samo obilježavaju - želim sretan Božić. I želim vam svako dobro u Novoj godini koja neće biti laka, ali koja bi mogla biti uvod u početak oporavka", poručio je Mesić na kraju svog božićnog obraćanja. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 22:37:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh