« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Mesić: Poticat ću reforme do kraja mandata

‘Rast je usporen’
‘Rast je usporen’ (Željko Hadinjak/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

inflacija

,

gospodarstvo

,

hrvatsko gospodarstvo

,

gospodarski rast

Četvrtu Međunarodnu konferenciju o gospodarskim kretanjima, na kojoj je ove godine tema financijska industrija i gospodarski razvoj Hrvatske, otvorio je jučer u Zagrebu predsjednik Stjepan Mesić.

Predsjednik je tom prilikom glavnim ciljevima hrvatske ekonomske politike u ovoj godini označio zadržavanje relativno visokih stopa gospodarskog rasta, kontrolu inflacije i očuvanje životnog standarda te daljnje usporavanje rasta vanjskog duga.

- Posebno naglašavam kontrolu inflacije i očuvanje životnog standarda, jer je za to potrebno usklađeno djelovanje restriktivne fiskalne i restriktivne monetarne politike - rekao je Mesić te istaknuo kako će do kraja mandata snažno poticati realizaciju gospodarskih i socijalnih reformi. Govoreći o trenutačnim gospodarskim kretanjima, Mesić je kazao kako je ekonomski rast u Hrvatskoj usporen, ali još uvijek visok, a osvrćući se na svjetsku financijsku krizu upozorio je da to utječe i na financijska tržišta malih ekonomija, a Hrvatska nije izuzetak.

Konferenciju su zajednički organizirali Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga banaka i Hrvatsko-austrijska trgovinska komora. (HINA) 

07.05.2008. 21:18:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh