« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KLEVETA

Mesić podnio privatnu tužbu protiv Darka Petričića

Predsjednik Petričića tuži zbog nastupa u Dossier.hr-u i na Radiju 101 u kojima ga optužuje za povezanost s albanskom mafijom

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Stjepan Mesić

,

tužba

,

Darko Petričić

,

Čedo Prodanović

Predsjednik Republike Stjepan Mesić podnio je zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu privatnu tužbu za klevetu protiv politologa Darka Petričića zbog njegovih istupa u javnosti u kojima je predsjednika optužio za vezu s albanskom mafijom te pogodovanje tajkunima, doznaje se danas od Mesićeva odvjetnika Čede Prodanovića.

"Dostavili smo jučer privatnu tužbu za klevetu protiv Petričića zbog dva nastupa u javnosti. Jedan je istup bio u HTV-ovoj emisiji Dossier.hr, a drugi na Radiju 101 u emisiji 'Intervju tjedna'", potvrdio je Hini u telefonskom razgovoru odvjetnik Prodanović.

Inkriminirane su, uz ostalo, Petričićeve ocjene da je hrvatski predsjednik eksponent albanske mafije koja mu je financirala predsjedniku kampanju, te da je jedan od tri najbogatija čovjeka u Hrvatskoj koji pogoduje tajkunima, dodao je Prodanović. (hina/metro-portal)

18.12.2009. 17:11:19
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Andjelko Galic
    19.12.2009. 06:18
    Čestitke gospodinu Petričiću na hrabrosti i javnom iznošenju ovih stvari, mnoge od kojih i nisu bas neke nove vijesti.

    Pažljivo sam prostudirao jednu raniju vrlo sličnu tužbu koju je Mesić podnio za navodnu klevetu, isto tako putem Čede Prodanovića.

    Odvjetnik sam po zanimanju i vrlo bih Vam rado pomogao u obrani, naravno besplatno. Posebno bi Vam možda dobro dosla studja u kojoj sam napravio usporedbu ovog sadašnjeg zakona o kleveti u Hrvatskoj, po kojem istina ne osobađa optuženog, i normi koje propagira Europska povelja o ljudskim pravima.

    U svakom slučaju želim Vam puno sreće u borbi s mafijaom u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, na čelu s ovim glavnim političkim mafijašima!

    Andjelko Galic
    andjelkogalic@hotmail.com
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh