« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NOVA REAKCIJA

Mesić oštro napao Vladu

Mesić Vladu smatra odgovornom za lošu gospodarsku situaciju, proziva je zbog  premalog izvoza te velikih državnih nameta na energente
Mesić Vladu smatra odgovornom za lošu gospodarsku situaciju, proziva je zbog premalog izvoza te velikih državnih nameta na energente (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Vlada

,

Stjepan Mesić

,

devalvacija kune

,

MVPEI

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je jučer kako razmišlja o mogućnosti da sazove sjednicu hrvatske Vlade na temu gospodarstva, a Vladu, kako je rekao, drži odgovornom za situaciju u kojoj je uvoz dvostruko veći od izvoza.

Mesić je u emisiji Hrvatskog radija ‘S Predsjednikom uz kavu’ rekao kako prema Ustavu može sazvati sjednicu Vlade, te da razmišlja o takvoj mogućnosti, a moguće je da sazove sjednicu i prije godišnjih odmora. Rekao je kako Vlada mora izvući pouke iz onoga što se događa u hrvatskom gospodarstvu, budući da je izvoz trenutačno najniži od osnutka države.

- Vlada mora izvući pouke i ići novim modelom koji će omogućiti veću proizvodnju, izvoz i više radnih mjesta - naglasio je. Smatra da se ne treba bojati devalvacije kune, već statusa quo u sadašnjoj gospodarskoj situaciji.

Govoreći o povećanju cijena energenata, Mesić je rekao kako je benzin u Hrvatskoj skuplji nego u pojedinim zemljama regije, jer su veći državni nameti koji se dodaju na osnovnu cijenu te se zauzeo za analizu kojom bi se utvrdilo koji su nameti državi nužni, poput izdvajanja za gradnju autocesta, a koji ne.

- Vlada mora povesti o tome računa i smanjiti cijenu države - izjavio je i upozorio kako Hrvatska ima prevelik broj diplomata.

- Imamo više diplomaacije nego bivša Jugoslavija- kazao je, te posebno izdvojio VII. upravu MVPEI-a. To bi trebala biti služba koja fizički osigurava naša diplomatska predstavništva, a događa se da zapošljava podobne ljude koje se onda plasira u diplomaciju, rekao je. (HINA) 

05.05.2008. 23:36:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh