« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MIŠLJENJE BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Mesić: Bojim se da je uhićenje Boljkovca skretanja pažnje s afera HDZ-a

"Bojim se da je ovdje manje na djelu država, a više vladajuća stranka koja gotovo očajničkim potezima nastoji skrenuti pozornost javnosti s kriminalnih afera što je potresaju" rekao je Mesić

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Stjepan Mesić

,

ratni zločini

,

Josip Boljkovac

,

Drugi svjetski rat

,

uhićenje

,

korupcijske afere

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u današnjem je priopćenju, u povodu uhićenja Josipa Boljkovca, poručio kako ga "vijest o uhićenju Josipa Boljkovca, hrvatskog domoljuba, dokazanog antifašiste i prvog ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske" nije pretjerano iznenadila jer je, kako ističe Mesić, aktualni ministar unutarnjih poslova u više navrata davao izjave koje nisu ostavljale prostora sumnji u kojem će se smjeru kretati njegove aktivnosti, javlja Hina.

"S druge strane, ta me informacija ipak u neku ruku šokirala, jer pokazuje do koje su mjere spremne ići snage koje nameću obračun s antifašistima pod krinkom razjašnjavanja onoga što zovu komunističkim zločinima", navodi Mesić.

U priopćenju međutim dodaje kako ne zna s kojim i kakvim podacima raspolaže policija, pa o tome, kako kaže, ne može ni suditi.

"No, teško se oteti dojmu o - u najmanju ruku - dvojbenoj objektivnosti njezinoga prvoga čovjeka u svijetlu njegove poznate izjave da ga vrijeđa ako mu se kaže da je antifašista i manje poznate činjenice da je u njegovo vrijeme u zgradi Ministarstva uklonjena ploča s imenima poginulih u borbama s tzv. križarima - ustaškim terorističkim skupinama - nakon Drugog svjetskog rata", navodi Mesić.

"Uvijek sam zagovarao stvaranje pravne države i borio se za njezino djelovanje. To mogu ponoviti i sada, s time da moram dodati kako se bojim da je ovdje manje na djelu država, a više vladajuća stranka koja gotovo očajničkim potezima nastoji skrenuti pozornost javnosti s kriminalnih afera što je potresaju. Na pragu ulaska u Europsku uniju Hrvatska bi morala biti dovoljno zrela i jaka da - s jedne strane - beziznimno osigura privođenje pravdi svakoga tko je ikada počinio ratni zločin, ali i da se najenergičnije odupre svim pokušajima da se kroz odgovornost za ratne zločine provode obračuni s ljudima koji su po bilo kojem kriteriju nepoćudni aktualnoj vlasti", stoji u priopćenju Stjepana Mesića.

Josip Boljkovac (89) uhićen je jutros u Karlovcu. Protiv njega je bila provođena istraga da je počinio ratni zločin na karlovačkom području u poraću 2. svjetskog rata, a za sada nema službenih informacija za što je točno sumnjičen.

Bivši šef karlovačke Ozne Josip Boljkovac (89) bio je partizanski sudionik Drugog svjetskog rata i bivši šef karlovačke Ozne, a nakon osamostaljenja Hrvatske bio je prvi ministar unutarnjih poslova.

02.11.2011. 11:29:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    schwarz_zg
    02.11.2011. 12:26
    ja se bojim da se on boji da će i on kao i njegovi frendovi ubrzo doći na red....
  2. avatar
    1204
    02.11.2011. 12:52
    bojiš se ti nečeg drugog stara komunjaro.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh