« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ANGELA U POSJETU KINI

Merkel traži potporu Hu Jintaoa za spas eurozone

Po dolasku u glavni grad Kine u četvrtak ujutro, njemačka kancelarka trudila se uvjeriti svoje kineske domaćine u vrijednost eura i sposobnost Europe da prevlada krizu

Fotografija vijesti
Više o

Angela Merkel

,

Hu Jintao

,

kriza eurozone

Nakon što se prethodnog dana u Pekingu zauzimala za euro, njemačka će premijerka sudjelovati na gospodarskom forumu u Kantonu gdje će se sastati i s predsjednikom Hu Jintaom, javlja Hina.

Kineski predsjednik je rekao da su Merkel i premijer Wen Jiabao "postigli konsenzus oko brojnih tema", dok je kineski premijer kazao da bi se Kina mogla više potruditi kako bi pomogla Europi da prevlada dužničku krizu.

Po dolasku u glavni grad Kine u četvrtak ujutro, njemačka kancelarka trudila se uvjeriti svoje kineske domaćine u vrijednost eura i sposobnost Europe da prevlada krizu.

Založila se i za lakši pristup njemačkih tvrtki kineskom tržištu te jačanje "strateškog partnerstva" između dviju glavnih izvoznih sila na planetu.

Merkel je kazala da neće izbjegavati pitanje ljudskih prava tijekom posjeta Kini i naglasila važnost slobode izražavanja i slobode na Internetu, na konferenciji za tisak održanoj zajedno s Wenom u četvrtak navečer.

U petak ujutro Angela Merkel je otputovala iz Pekinga za Kanton gdje bi trebala posjetiti njemačku tvrtku prije popodnevnog sudjelovanja na gospodarskom forumu koji okuplja njemačke i kineske poduzetnike u prisustvu Wen Jiabaoa, saznaje se iz njemačkog veleposlanstva u Kini.

U subotu bi se kancelarka trebala susresti s katoličkim biskupom Kantona Ganom Juqiuom, prije povratka u Njemačku.

03.02.2012. 10:07:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh