« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
POLITIKA NASPRAM KOSOVA

Merkel: Srbija nije stekla uvjete za status kandidata

"Želim izraziti žaljenje što Srbija nije u dovoljnoj mjeri ispunila očekivanja i stoga uvjeti da dobije status kandidata još uvijek nisu ispunjeni", rekla je Merkel

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Srbija

,

EU

,

Angela Merkel

,

Kosovo

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u petak u Berlinu da uvjeti da Srbija dobije status kandidata za EU u ovom trenutku nisu ispunjeni, javlja Hina.

"Put Srbije u EU može biti samo kroz normalizaciju odnosa s Kosovom", rekla je Merkel u govoru u njemačkom Bundestagu, pred summit EU-a koji se održava 9. prosinca.

"Želim izraziti žaljenje što Srbija nije u dovoljnoj mjeri ispunila očekivanja i stoga uvjeti da dobije status kandidata još uvijek nisu ispunjeni. Srbija je također optužena da je doprinijela atmosferi u kojoj su njemački vojnici KFOR-a napadnuti iz vatrenog oružja i ozlijeđeni u sjevernom djelu Kosova. Smatram da je to neprihvatljivo", kazala je Merkel.

Vijeće za opće poslove, koje čine ministri vanjskih poslova ili ministri za europska pitanja zemalja članica EU-a u ponedjeljak bi u Bruxellesu trebali raspravljati o preporuci Europske komisije da se Srbiji dodijeli status kandidata. Za tu odluku potrebna je suglasnost svih zemalja članica, koje u ovom trenutku nema.

02.12.2011. 16:35:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh