« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KONCEPT 21. STOLJEĆA

Merkel poziva na utvrđivanje nove definicije gospodarskog rasta

Vrijednosti poput sigurnosti, kvalitete života, zdravlja i održivog raspolaganja resursima igrat će odlučujuću ulogu, poručila je kancelarka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Angela Merkel

,

gospodarski rast

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u subotu na utvrđivanje "nove definicije" gospodarskog rasta uoči neformalnih razgovora idućeg tjedna o gospodarskoj strategiji Europske unije do 2020. godine.

"Moramo naučiti kako redefinirati koncept rasta za 21. stoljeće", rekla je Merkel u svom tjednom obraćanje putem video snimke na internetu.

U četvrtak se kancelarka dogovorila s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem da na neformalnom summitu u Bruxellesu idućeg tjedna zajednički predstave novi europski gospodarski pristup.

"Mi smo sugerirali da, u okviru naše gospodarske strategije, nećemo govoriti samo o konvencionalnom rastu nego i o novim oblicima blagostanja", rekla je kancelarka dodavši da takav rast mora "osigurati održivi napredak".

"Vrijednosti poput sigurnosti, kvalitete života, zdravlja i održivog raspolaganja resursima će u tome igrati odlučujuću ulogu", rekla je Angela Merkel. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 23:29:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh