« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
WTF?!

Merkel ljuta na Obamu zbog prisluškivanja mobitela

Njemačka vlada dobila je informacije da su SAD možda nadzirale mobitel kancelarke Angele Merkel koja je nazvala Baracka Obamu zahtijevajući objašnjenje

Mali, zdrobit ću te :)
Mali, zdrobit ću te :) (Arhiva)
Više o

Angela Merkel

,

Barack Obama

,

prisluškivanje i praćenje

,

mobitel

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je da je Obama uvjerio Merkel kako SAD nisu nadzirale komunikacije kancelarke.

No, prilično oštra izjava glavnogovornika Angele Merkel daje naslutiti da Njemačka nije posve zadovoljna. Vlada u Belinu zatražila je 'hitno i sveobuhvatno' pojašnjenje rada američkih tajnih službi.

'Ona je jasno dala do znanja da je takvo ponašanje, ako se pokaže istinitim, posve neprihvatljivo te ga nedvosmisleno osuđuje', stoji u pročitanom priopćenju.

'Između bliskih prijatelja i partnera, kakvi su Njemačka i SAD već desetljećima, komunikacije čelnika vlade ne bi se smjele nadzirati. Bilo bi to teško kršenje povjerenja. Takvo ponašanje treba odmah prekinuti', dodaje se.

Ta se vijest pojavila kada se američki državni tajnik John Kerry za posjeta Rimu suočio s pitanjima o masovnom špijuniranju europskih saveznika, na temelju podataka koje je objavio Edward Snowden, bjegunac i bivši suradnik američke tajne službe koji je dobio azil u Rusiji.

24.10.2013. 08:05:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh