« Svijet
objavljeno prije 7 godina
EU

Merkel i Macron spremni i na promjene europskih ugovora

Razgovarali su o važnosti odnosa Njemačke i Francuske, koje žele dati nov zamah europskom projektu, a bude li potrebno - spremni su i na promjene europskih ugovora

Merkel i Macron se uglavnom slažu oko glavnih pitanja
Merkel i Macron se uglavnom slažu oko glavnih pitanja (Twitter)
Više o

Angela Merkel

,

Emmanuel Macron

Novi francuski predsjednik Emanuel Macron u Berlinu se sastao s kancelarkom Angelom Merkel. Razgovarali su o važnosti odnosa Njemačke i Francuske, koje žele dati nov zamah europskom projektu, a bude li potrebno - spremni su i na promjene europskih ugovora. Najavljena je i zajednička sjednica vlada dviju zemalja uoči lipanjskih parlamentarnih izbora u Francuskoj. 

"Poznata je važnost odnosa između Francuske i Njemačke, koje imaju dugogodišnji prijateljski odnos. Osobno sam svjesna odgovornosti - osobito u kritičnom trenutku u Europskoj uniji - da zajednički donosimo ispravne odluke. Dogovorili smo se da ćemo blisko surađivati s povjerenjem, za dobrobit naroda u našim zemljama", poručila je Angela Merkel.

"Vrlo mi je drago i sretan sam što ovdje danas mogu predstavljati Francusku, ali  preda mnom je težak zadatak. Najprije treba provesti reforme nužne za Francusku - reforme u ekonomskoj, društvenoj i obrazovnoj sferi, u skladu s onim što sam najavio u predizbornoj kampanji. Ne zbog toga što to Europa zahtijeva, već zbog Francuske", izjavio je Emmanuel Macron.

16.05.2017. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh