« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NUKLEARNI PROGRAM

Merkel i Brown za nove sankcije Iranu

Čelnici Velike Britanije i Njemačke podržali su planove za nametanje novih sankcija Iranu, a SAD se nada da bi one mogle biti dogovorene do kraja mjeseca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Angela Merkel

,

Gordon Brown

,

Iran

,

sankcije

Britanski premijer Gordon Brown i njemačka kancelarka Angela Merkel sastali su se u četvrtak u Chequersu, premijerovoj rezidenciji sjeverozapadno od Londona, kako bi razgovarali o spornom iranskom nukleranom programu, globalnoj gospodarskoj krizi i klimatskim promjenama.

Njihovi su razgovori slijedili nakon susreta američkog predsjednika Baracka Obame i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja ranije ovoga tjedna na kojemu su obećali oštriju akciju protiv Teherana zbog njegova odbijanja da zaustavi svoj program za obogaćivanje uranija.

SAD se nada da bi nova rezolucija UN-a o Iranu mogla biti usvojena do kraja travnja iako puno toga ovisi o tome hoće li Kina pristati na nove sankcije. Peking je danas pristao na ozbiljan razgovor o toj temi, što se smatra povoljnim znakom.

Brownov ured je priopćio da su britanski premijer i njemačka kancelarka tijekom razgovora dali "snažnu potporu sankcijama" protiv Irana. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 18:56:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh