« Žene
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
PROTIV BOLI

Menstrualne tegobe i alternativna rješenja

Pozitivno razmišljanje, masaža, aromaterapija i kristali možda i kod vas mogu ublažiti bolnu mjesečnicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

mjesečnica

,

menstruacija

,

bolovi

,

alternativno liječenje

Imate bolnu mjesečnicu, a nemate lijek protiv bolova ili ga ne volite koristiti? Zašto ne biste probali promijeniti pristup problemu uz neke alternartivne metode? Evo što savjetuje portal Intimatemedicine:

Pozitivno razmišljanje

Mnogi vjeruju da je bolna menstruacija rezultat odbijanja vlastite ženskosti, a možda čak i uvjerenja da su genitalije grješne i prljave. Ako se takav obrazac sakriva negdje duboko u vama, potrebno je promijeniti takav mentalni sklop i sebi reći: "Prihvaćam svoju tjelesnu moć i svoje tjelesne procese kao nešto normalno i prirodno. Volim činjenicu da imam mjesečnicu. Volim sebe i sve to odobravam." Koliko god se glupim činilo, mnogim ženama je ova metoda zaista pomogla.

Aromaterapija

Za vruće obloge i masažu bolnih područja možete upotrijebiti eterična ulja kamilice, mažurana, lavande i jasmina. Četiri kapljice eteričnog ulja pomiješajte s  10 mililitara osnovnog ulja (najbolje bademovog ili dječjeg).

Masaža

1. Legnite na bok, a partner neka vas jednom rukom masira po donjem dijelu leđa pokretima u smjeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu, a drugu neka lagano položi na vaš trbuh.

2. Legnite na leđa a partner neka vas opkorači i rukama vam s jedne na drugu stranu ritmički ljulja bokove.

Samomasaža

Dlanove ugrijte trljajući ih jednog o drugi. Palcem pritisnite točku između nožnog palca i prsta do njega i to na mjestu na kojem se stječu s kostima rista. Držite pritisnuto barem 10 sekundi, pa do 2 minute, a onda nekoliko puta zaokružite prstom. Isto ponovite u točci koja se nalazi četiri prsta (oko 5 centimetara) iznad kosti na unutrašnjoj strani gležnja, tik iza potkoljenične kosti.

Kristali

I kristali vam mogu pomoći. Djelovanje korijenske i spolne čakre uravnotežuju kristali crvene i narančaste boje. Na primjer granat ili narančasti kalcit. Za vrlo bolne menstruacije se preporučuje malahit, koji je inače poludragi kamen zelene boje.

Upotrijebite malen kamen. Stavite ga na trbuh i opuštajte se uz meditativnu glazbu. Najbolje je da ga stavite u prednji džepić na hlačama ili džepić sportske majice, tako da cijelo vrijeme bude što bliže bolnom području.

28.05.2011. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh