« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
POVRATAK OTROVA

Melamin ponovno otkriven u kineskom mlijeku

Mlijeko triju kompanija povučeno je s polica na jugozapadu Kine, a još se ne zna radi li se o ostacima kontaminiranog mlijeka iz 2008. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Kina

,

melamin

,

Shandong Zibo

,

Liaoning Tieling Wuzhou

,

laoting Kaida

Melamin, iznimno otrovan kemijski proizvod, ponovno je otkriven u dječjem mlijeku na jugozapadu Kine, godinu dana nakon skandala s kontaminiranim mlijekom koje je usmrtilo šest beba i od kojeg je oboljelo još 300.000 njih, objavio je kineski tisak u ponedjeljak.

Mlijeko triju kompanija "Shandong Zibo", "Liaoning Tieling Wuzhou" i "laoting Kaida" povučeno je s polica u pokrajini Guizhou po naredbi lokalnih sanitarnih vlasti, piše China Daily. Pronađeno je na policama nekoliko desetaka trgovina u navedenoj pokrajini.

Dužnosnik mliječne industrije kojeg citira taj dnevnik na engleskom ocijenio je da su zaraženi proizvodi možda "ostaci iz 2008.".

Melamin, koji uzrokuje zastoj u radu bubrega, koristio za razvodnjavanje mlijeka kako bi se zavarali inspektori koji su ga testirali na proteine. U aferi 2008. godine zbog toga su kažnjeni deseci dužnosnika, upravitelja kompanija i poljoprivrednika. Kina je u međuvremenu uvela znatno strože kontrole toga proizvoda. (hina/metro-portal)

25.01.2010. 12:33:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh