« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
EBEL LIGA

"Medvjedi" tijesnim porazom završili sezonu

Hokejaši Medveščaka okončali su svoju prvu sezonu u EBEL ligi ispadanjem u polufinalu doigravanja od Red Bulla iz Salzburga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX )
Više o

Medveščak

,

hokej

,

kraj sezone

Medveščak je petoj utakmici u Salzburgu izgubio sa 2-3 (0-1, 0-1, 2-1), pa se austrijski sastav plasirao u finale ukupnim omjerom od 4-1 u pobjedama.

U petoj utakmici ponovila se slična situacija kao i u četvrtoj, Medveščak nije uspio iskoristiti nekoliko dobrih prilika u prvoj trećini, dva puta su njegovi igrači pogađali vratnicu, dok je Red Bull iskoristio svoju prvu priliku i poveo sa 1-0 preko Daniela Welsera (4:52).

Početkom druge trećine domaći su poveli sa 2-0 nakon što se Thomas Koch (22:58) odlično snašao pred Kristanom, te kaznio neopreznost naše obrane.

Kada je Michael Siklenka (48:12) sredinom treće trećine povisio na 3-0 izgledalo je da će Red Bull mirno privesti utakmicu kraju, ali samo minutu potom Koch je zaradio isključenje, a John Hečimović (49:17) odmah je iskoristio brojčanu prednost i smanjio na 3-1. U posljednjem dijelu utakmice igrači Medveščaka uspjeli su pritisnuti domaće u njihovu trećinu, te je kapetan Alan Letang (58:52) minuti i osam sekundi prije kraja postigao pogodak za 3-2.

Samu završnicu Medveščak je odigrao bez vratara, sa šest igeača na ledu, ali taj završni pritisak nije rezultirao izjednačenjem koje bi donijelo produžetak. (hina/metro-portal)

18.03.2010. 22:30:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh