« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
AKCIJA GRAĐANA I HOKEJAŠA

Medvjedi dostavili humanitarnu pomoć radnicima Đakovštine

Hokejaški klub Medveščak organizirao je prikupljanje pomoći radnicima Đakovštine, kojoj su se odazvali mnogi građani, navijači i sami igrači

Fotografija vijesti
Više o

prosvjedi

,

Medveščak

,

hokej

,

pomoć

,

Đakovština

Bivšim radnicima propale Mlinsko-pekarske industrije Đakovštine popodne je stigao kamion s nešto više od tone hrane i drugih potrepština koje je dovezlo izaslanstvo zagrebačkoga Hokejaškog kluba Medveščaka.

Radnicima koji su u petak prekinuli prosvjede nakon premijerkine najave da će im vlada ovog tjedna isplatiti 26 milijuna kuna otpremnina iz proračunske pričuve tako da država u stečajnom postupku preuzme njihov vjerovnički udio pomoć i dalje stiže. Tako je popodne stigao kamion hrane i drugih potrepština zagrebačkih "Medvjeda".

Oni su akciju prikupljanja pomoći za bivše radnike Đakovštine organizirali prilikom jučerašnje utakmice s Jesenicama u zagrebačkome Domu sportova, a odazvali su joj se mnogi građani, navijači i sami "Medvjedi".

Više od tonu namirnica, slatkiša, higijenskih potrepština sakupili smo za samo jedan sat solidariziravši se s ovim ljudima u potrebi, rekao je marketing-menadžer Medveščaka Mislav Madirazza. Osim njega, pomoć su u Đakovo dopremila i dva mlada igrača Medveščaka - Dominik Kanaet i Mislav Blagus. Pomoć iz Zagreba pred ulazom u bivšu tvrtku dočekalo je oko stotinu donedavnih radnika te članovi radničke koordinacije Stjepan Ljubej i Sanja Katić.

Dvoje članova radničke koordinacije danas su zajedno s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem u zgradi grada Đakova održali konferenciju za novinare na kojoj su zahvalili svima koji su pridonijeli da se riješi problem bivših radnika Đakovštine.

Govoreći o isplati otpremnina za 559 bivših radnika te onih koji su nastavili raditi u novoj tvrtki, Vinković je napomenuo da će one biti isplaćene i članovima bivše uprave propale tvrtke, među kojima ima i onih protiv kojih se vodi postupak zbog žita nestalog iz đakovačkog silosa.

"Zadovoljan sam što će vlada isplatiti otpremnine radnicima, no nisam zadovoljan što se to odnosi i na one članove uprave protiv kojih se vodi postupak", rekao je Vinković, dodajući da će predložiti da se novac namijenjen za njihove otpremnine rezervira do završetka postupaka te da im se otpremnine obračunaju po godinama radnog staža, a ne po visini plaća utemeljenih na menadžerskim ugovorima.

"Tražili smo da se oni protiv kojih se vodi postupak izuzmu iz isplate otpremnina do okončanja sporova, no dobili smo tumačenje da prema Stečajnom zakonu, automatizmom, i oni imaju pravo na otpremnine", rekla je Katić. Dodala je da se radničke otpremnine "pojedinačno mjere u desetcima, a one menadžera u stotinama tisuća kuna" te da ukupno iznose nekoliko milijuna kuna.

24.10.2011. 19:03:25
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    POKER
    24.10.2011. 22:29
    svaka čast dečkima. kad gamad koja nas krade svakog dana neće dati ni ono šta je naše onda bi stvarno trebalo nešto napraviti. a i ovo je početak, ima još dobrih ljudi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh