« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
VELIKE MOGUĆNOSTI

Medvedgrad otvoren za posjetitelje

Na Medvedgradu je od danas za posjetitelje otvoren info-punkt i suvenirnica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

turizam

,

plan

,

maske za tijelo

Prvi put je osigurano i svakodnevno stručno vodstvo po zidinama kako bi taj srednjovjekovni grad, koji se ubraja u hrvatsko kulturno dobro, postao još omiljenijim odredištem na Medvednici, kazao je danas glavni nadzornik u Parku prirode Medvednica Darko Slukan.

"Želimo oživjeti Medvedgrad i vratiti mu dušu", izjavio je Slukan, navevši kako posjetitelji zasad uza stručnu pomoć mogu obići Oltar Domovine, zidine i kapelicu radnim danom od 9 do 19 sati te vikendom od 10 do 17 sati, dok je otvaranje centra za posjetitelje još u planu.

Ondje bi se, navodi, mogle održavati radionice, izložbe, predstavljanja i prezentacije sa srednjovjekovnom tematikom, ali i predavanja o Domovinskom ratu.

"To zamišljamo kao povijesni sat u okviru školskog programa na kojem bi učenici mogli više saznati o Domovinskom ratu ili srednjem vijeku", kazao je, dodavši kako nisu zaboravili ni na širu publiku za koju planiraju priređivati različita događanja sa srednjovjekovnom tematikom te informacije o geologiji i biološkoj raznolikosti Medvednice.

Slukan se pohvalio da su u lipnju u kapelici održana i dva vjenčanja. Javna ustanova Park prirode Medvednica preuzela je 31. svibnja na upravljanje Medvedgrad od grada Zagreba. "Mogućnosti su velike, a mi želimo da Medvedgrad i Oltar Domovine budu posjećeniji nego ikad", ističe Slukan. (hina/metro-portal)

05.07.2010. 16:40:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh