« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BRIGA ZA BUDUĆNOST

Medvedev predlaže osnivanje međunarodne zaklade za ekokatastrofe

Aludirajući na aktualna zbivanja u Meksičkom zaljevu ruski je predsjednik predložio osnivanje zaklade jer "i najbogatijim zemljama može nedostajati novca"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Dmitrij Medvedev

,

Meksički zaljev

,

proračun za 2011.

,

Francois Lelord

,

IP adresa

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev predložio je u subotu da se osnuje međunarodna zaklada za borbu s ekološkim katastrofama kao što je istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu.

"Treba razmisliti o osnutku međunarodne zaklade u koju će velesile uplaćivati sredstva za osiguranje takvih rizika", rekao je Medvedev na svom blogu.

Ruski predsjednik je pritom mislio na istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu, najgoru ekološku katastrofu u povijesti Sjedinjenih Država koju je uzrokovala eksplozija i rušenje platforme Deepwater Horizon koju eksploatira britanska naftna kompanija British Petroleum (BP).

"U takvim slučajevima, čak i najbogatijim društvima i najvećim zemljama može nedostajati novca", istaknuo je ruski predsjednik. Medvedev je usto priznao da je Rusija naslijedila "goleme" ekološke probleme Sovjetskog Saveza i izrazio žaljenje zbog zakašnjelog osvješćivanja na tom polju. "Nećemo imati budućnosti ne budemo li strogo poštovali ekološke standarde", zaključio je. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 21:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh