« Film
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
4. STIFF

Međunarodni studentski filmski festival STIFF u Rijeci

STIFF-ov filmski program čini 38 uglavnom kratkometražnih filmova svih žanrova (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, hibridni) podijeljenih u devet programskih blokova

Rijeka po četvrti put ugošćuje studentski film
Rijeka po četvrti put ugošćuje studentski film (STIFF)
Više o

Rijeka

,

4. STIFF

,

Međunarodni studentski filmski festival STIFF

Od 19. do 22. listopada u riječkom će se Art-kinu moći zaviriti u budućnost filma. Počinje četvrti Međunarodni studentski filmski festival STIFF koji će tijekom četiri dana omogućiti uvid u presjek studentskih filmova 21 svjetske zemlje, od Brazila do Indonezije.

STIFF-ov filmski program čini 38 uglavnom kratkometražnih filmova svih žanrova (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, hibridni) podijeljenih u devet programskih blokova. Festival također sprema i diskurzivni program a edukacijski program za studente traje već neko vrijeme. Najavili su to na konferenciji za medije umjetničke direktorice festivala Maša Drndić i Sanja Marjanović, projektni koordinator Zoran Baljak te moderatorice diskurzivnog programa Greta Grakalić-Rački i Petra Bezjak.

Nakon programskih blokova Ono o čemu se ne priča u četvrtak, Odiseja u petak i Ovdje u nedjelju, vodit će se razgovori, na teme obiteljskih i društvenih odnosa, migracija, seksualnosti i problema manjina, odabrane sukladno ovogodišnjoj krovnoj festivalskoj temi - Social ISsUeS. Ovom igrom riječi u značenju Društvena pitanja, želi se podcrtati da ona nisu samo problemi stanovite skupine ljudi već problem društva u cjelini. Razgovore će moderirati Greta Grakalić-Rački, stručna suradnica Kulturalnih studija Sveučilišta u Rijeci i Petra Bezjak, studentica diplomskog programa Kulturalnih studija, koje su na konferenciji za medije naglasile kako su ove teme izdvojene jer su uvijek aktualne, bliske studentskoj populaciji te otvaraju niz podtema.

Najbolji film među svakim od žanrova nagradit će poseban žiri. Tako žiri za animaciju čine hrvatska animatorica Petra Zlonoga, mađarska animatorica b te studentica Sveučilišta u Rijeci Katarina Zrinka Šarić. Žiri za dokumentarni film čine filmski kritičar Hrvoje Krstičević, sirijska redateljica Huda Takriti te riječka studentica Marta Ban. Žiri za igrani film čine scenaristkinja i selektorica studentskog programa kratkog filma na Sarajevo Film Festivalu Asja Krsmanović, mladi beogradski redatelj Nikola Zdravković te riječki student Filip Kušter. I publika će imati prilike glasati za najbolji film po njihovom izboru.

Ulaz na sve filmske programe je besplatan.

17.10.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh