« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
225 IZLAGAČA

Međunarodni festival vina i kulinarstva u Zagrebu

U hotelu The Regent Esplanade 26. i 27. studenog okupit će se domaći i strani proizvođači vina, sireva, pršuta, kulena, tartufa i maslinovog ulja

Međunarodni festival vina i kulinarstva u Zagrebu
Međunarodni festival vina i kulinarstva u Zagrebu (DeviantArt)
Više o

zagreb-info

,

Međunarodni festival vina i kulinarstva

Peti Međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se 26. i 27. studenog u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade, a očekuje se da će okupiti 225 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Uz vinare na Festivalu će se okupiti i najpoznatiji proizvođači sireva, pršuta, kulena, tartufa, maslinovog ulja, koji će predstaviti svoje proizvode i gastronomsku ponudu.

Direktor Festivala Ivan Dropuljić istaknuo je kako je riječ o posebnom vinskom događaju kojim se promiče kultura stola, u kojoj vino ima izuzetnu ulogu, a predstavlja i značajan doprinos razvoju turizma i gospodarstva.

Od inozemnih vinara očekuje se dolazak proizvođača vina iz Francuske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Čilea. Programom su predviđene prezentacije vinara i degustiranje najboljih hrvatskih i inozemnih vina, a kroz niz radionica posjetitelji će imati priliku saznati što je ključno pri izboru primjerenog vina uz pojedino jelo.

Kao nadogradnja festivalu, a s ciljem promocije hrvatskih vinara, organizirana je posjeta stranih novinara koji će se od 22. studenog do otvorenja Festivala upoznavati s vinogorjima i vinima Hrvatske.

Međunarodni festival vina i kulinarstva u akciji prikupljanja sredstava za pomoć Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj organizira vinsku aukciju i humanitarnu gala večeru koja će se održati 25. studenog. Sav prihod bit će u cijelosti doniran Klinici za dječje bolesti Zagreb te će se iskoristiti za nabavu medicinske opreme i namještaja za Odjel za onkologiju.

Pokrovitelji Festivala su ministarstva poljoprivrede i turizma, HGK, Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Hrvatske šume. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 15:20:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh