« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
new york

Međunarodna udruga pozdravlja optužnice protiv ubojica Ive Pukanića

CPJ odaje priznanje hrvatskim i srpskim vlastima za suradnju u istrazi atentata na dvojicu novinara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Ivo Pukanić

,

atentatori Pukanić

,

Joca Amsterdam

,

Odbor za zaštitu novinara

,

CPJ

,

Niko Franjić

,

optužnice

,

Nina Ognianova

Odbor za zaštitu novinara (CPJ), nevladina udruga sa sjedištem u New Yorku, pozdravila je podizanje optužnica u Hrvatskoj i Srbiji protiv pripadnika organiziranog kriminala koje se tereti za ubojstvo suvlasnika i urednika hrvatskog tjednika Nacional Ive Pukanića i direktora marketinga lista Nike Franjića.

"Pozdravljamo te optužnice i odajemo priznanje hrvatskim i srbijanskim vlastima za suradnju u istrazi ubojstva naših kolega Ive Pukanića i Nika Franjića", kaže se u priopćenju CPJ, koje je potpisale koordinatorica odbora za Europu i srednju Aziju, Nina Ognianova.

"Vlasti sada moraju privesti pravdi glavne pokretače koji su obavljanje posla povjerili osmorici optuženih", ističe se u priopćenju CPJ-a.

Odbor za zaštitu novinara, prva je međunarodna novinarska udruga koja je osudila bombaški atentat na Pukanića i Franjića u Zagrebu, nekoliko sati nakon što se dogodio 23. listopada 2008.

USKOK je u ponedjeljak pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Roberta Matanića, Luke Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića, kao i protiv Željka Milovanovića zbog ubojstva suvlasnika i novinara tjednika Nacional Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Zbog istog toga djela posebno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 06:46:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh