« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SRUŠENI AVION

Međunarodna istraga ne može na mjesto nesreće

Do nedjelje kasno navečer spasilačke ekipe pronašle su na mjestu pada malezijskog zrakoplova 251 tijelo i 86 dijelova, objavila je u ponedjeljak ukrajinska vlada

Kaos se nastavlja ...
Kaos se nastavlja ... (Arhiva)
Više o

istočna Ukrajina

,

srušeni avion

,

let MH17

Drama oko srušenog aviona Malaysia Airlinesa se nastavlja, jer osoblje međunarodne istrage ne može doći do mjesta rušenja, a ukrajinski separatisti čine sve kako bi opstruirali istragu.

U izjavi odbor zadužen za istragu navodi da je prvi vlak s posmrtnim ostacima gotovo 200 žrtava bio blokiran na željezničkoj postaji u gradu Torez jer su mu 'teroristi sprečavali polazak'.

Prema vijestima koje prenose svjetske agencije istraga je kaotična. Tako su međunarodni istražitelji UN-ove agencije stigli u nedjelju u Ukrajinu provesti istragu o padu malezijskog zrakoplova, ali su kazali da im nije osiguran pristup do mjesta nesreće.

S druge pak strane ruska novinska agencija RIA Novosti izvijestila je da je u nedjelju vlak krenuo prema Donjecku, što je pak opovrgnuoAleksander Borodaj, 'premijer' samoproglašene 'Narodne Republike Donjeck' tvrdeći da vlak ne može krenuti prije dolaska međunarodnog tima stručnjaka.

Glasnogovornik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Michael Bociurkiw rekao je da je njegova ekipa bila na željezničkoj postaji u Torezu i vidjela da su u tri vagona-hladnjače vreće s mrtvim tijelima označene brojevima, no nije im bilo omogućeno da provjere broj mrtvih tijela.

Stručnjaci iz SAD izjavili su da je snimka u kojoj se teroristi hvale rušenjem aviona autentična, što predstavlja dodatan pritisak na Rusiju koja i dalje šuti.

21.07.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh